Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
marine, somon, tarifi, yapılışı

Somon Marine Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somon Marine Tarifi Yapılışı



isveç usulü somon - marine somon nasıl yapılır - somon marinatı nasıl hazırlanır

Malzemeler:

1 kg somon balığı
1 demet dereotu
2,5 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tane karabiber
1/2 çay fincanı tuz
sos için:
1 tatlı kaşığı tatlı hardal
1 tatlı kaşığı sert* hardal
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı sirke
1 demet dereotu
1 çay fincanı sıvıyağ
tuz

*kuvvetli, insanın burnunu yakan anlamında

Tarifi:

Bir büyük somon balığını, balıkçınıza temizletip, filetolarını iki parça şeklinde çıkarttırın, yalnız filetoların derileri üstünde kalsın
Tane karabiberleri havanda iri olarak dövün Daha doğrusu ezip bir kaseye koyun Tuzu ve toz şekeri üstüne ekleyin Kaseyi zıplatarak karışmasını sağlayın Hazırladığınız karışımı somon filetolarının iki yüzüne elinizle bastırarak sürün Karışımın, balığın etine geçmesini sağlayın İki filetoyu da aynı şekilde hazırladıktan sonra kalan karışımı somon filetolarından birinin derişiz yüzüne boşaltın Elinizle yayın, ince kıyılmış dereotlarını da yine tuz-biber karışımının üstüne yayın ve diğer parçayı üstüne kapatın Elinizle bastırın Büyükçe bir taşı yıkayarak temiz bir beze sarın Ağırlık yapmasını sağlamak için balığın üzerine koyun ve buzdolabının alt tarafına kaldırın Kilo başına 24 saat olmak üzere dinlenmeye bırakın Dinlenme süresinin yarısında balığı çıkararak ters yüz edin Tekrar dereotu serpin Ağırlığı koyarak tekrar kalan süre için buzdolabına dinlenmeye bırakın
Dinlenme süresi dolunca balığı çıkarın Dereotlarını temizleyin İyi kesen bir bıçakla çok ince dilimler halinde kesin ve yanında sosu ve ince kesilmiş kızarmış ekmekle servis yapın
Sos için; derin bir kaba, tuzu, tatlı ve sert hardalı, toz şekeri ve sirkeyi koyun Bir çatalla karıştırın Sosun içine sıvıyağı incecik akıtarak sosu inceltin Hafif yoğun ama akıcı bir sos olmalı Dereotlarını ayıklayın, ince ince kıyın ve sosun içine katın Bir çatalla biraz karıştırın Daha sonra ince ince dilimlediğiniz Somon Marine ile servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.