Deniz Mahsullü Risotto Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Mahsullü Risotto Tarifi Yapılışıitalyan usulü rüsotto - kalamarlı risotto - risotto nasıl yapılır - risotto tarifi - levrekli risotto Malzemeler 180 gr pirinç120 gr kuru soğan15 gr sarımsak120 gr kalamar120 gr somon parça120 gr levrek140 gr domates sos15 gr tereyağı16 yaprak fesleğen 12 cl zeytinyağıTuz, karabiber Hazırlanışı Soğan ve sarımsak kuşbaşı doğranır Bir kap içerisinde zeytinyağı ile soğan, sarımsak ve fesleğen kavrulur İçerisine pirinç ve kalamar ilave edilerek iki dakika daha kavrulur Sonra domates sos, tuz, karabiber ve balık suyu ilave edilir Kısık ateşte 20 daki kadar pişmesi beklenir Risotto pirinci piştikten sonra ocaktan alınarak tereyağı ile karıştırılır Somon, levrek, sarımsaklı yağda sotelenir İçerisine yarım kepçe balık suyu ilave edilerek 4 dakika pişirilir Tuz ve karabiber ilave edilerek daha önce hazırlanmış olan risotto pirincinin yanında servis edilir![]() alıntı |
|
|
|