Lagos Tava Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lagos Tava Tarifi YapılışıLagos Tava Tarifi - Lagos Tava Nasıl Yapılır - Lagos Tava Malzemeleri MALZEMELER 1 adet lagos ( 1kg )1 çay bardağı sıvıyağ 150 gr mısır unu1 adet kırmızı soğan 4-5 dal taze roka 1 kg ağırlığındaki lagos balığını 4 eşit parçaya bölerek fletosunu çıkarın Bir tencerede sıvıyağı kzıdırın Fletosu çıkarılmış balık parçalarını mısır ununa bulayın ve her iki yanınıda kızgın yağda 5′er dakika kızartın Bir tabağa kağıt havlu açın ve kızaran balığı kağıt havlunun üzerine alarak 1-2 dakika yağın süzülmesini bekleyin Daha sonra servis tabağına alın ve yanına dilimlenmiş kırmızı soğan ile roka ekleyerek servis yapın
|
|
|
|