Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, kalkan, sebzeli, tarifi, yapılışı

Sebzeli Kalkan Balığı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Kalkan Balığı Tarifi Yapılışı



SEBZELİ KALKAN BALIĞI TARİFİ

Malzemeler:

750 gr Kalkan Balığı
150 gr Havuç
3 prasa
1 Küçük boy Kereviz
3 Domates
2 Soğan
Tuz
Limon Suyu

Yapılışı:

Sebzeler temizlenip lokmalar halinde kesildikten sonra, 24x6 cmlik EMSAN pişirme gerecine konulur ve arzuya göre tuzlanır Diğer taraftan Kalkan balığı temizlenip tuzlandıktan sonra, dilimler halinde sebze üzerine yatırılır Genel Haşlama (Buğulama) şartlarına uygun olarak, en kısık ateşte 25 dakika tam pişirmesi yapılır Sıcak sıcak servis edilir (Tam pişirme esnasında kapak asla açılmamalıdır)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.