Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, sütlü, tarifi, yapılışı

Sütlü Balık Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Balık Tarifi Yapılışı



Sütlü Balık Tarifi - Sütlü Balık Nasıl Yapılır - Sütlü Balık Malzemeleri





Sütlü Balık

Malzemeler

- 500 gram beyaz etli balık levrek, dil, çipura
- 2 kaşık krema
- yarım su bardağı süt
- 2 diş sarımsak
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Beşamel Sos İçin-
2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Balık filetolarını ince şeritler halinde kesip, fırına dayanıklı cam kaba yanyana dizin Sarımsağı ayıklayın, 1 çay kaşığı tuz ile havanda dövün Havana krema ve limon suyunu ekleyin, iyice karıştırın, balıkların üzerine dökün Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-20 dakika pişirip, çıkartın Bir tencereye sıvı yağı koyun, ısınınca unu ekleyin, rengi dönene kadar yakmadan kavurun, yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırmaya devam edin, topaksız bulamaç kıvamına gelince fırın tepsisindeki balıkların üzerine dökün Rendelenmiş kaşarı da döküp fırına yerleştirin Üstü kızarınca çıkartıp sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.