Zemheri Umutların Sevdası... |
|
|
#1 |
|
gülgüzeli
|
Zemheri Umutların Sevdası...Güneş gibi sıcak, toprak gibi bereketliydi yüzün ![]() ![]() Öylesine bir bereketliydi ki gülüşlerin ; gülümsediğinde karlı dağlarımda efil deyen rüzgarlara inat kınalı cicekler filizlenirdi![]() ![]() Farkında mıydın bilmiyorum ama sıcak iklimlerin bestelenmiş düşler vardı kirpiklerinde![]() Yokluğunu çekerken gecenin avuçlarında, saçlarını koklardım rüzgardan bana miras kalanlarıyla![]() ![]() Yağmur kokardı saçların![]() Bozkırımda yıllarca bereket damlalarına hasretin üstüne değdi mi ellerin, kirpiklerimden yağmurlar başlardı vakitli vakitsiz![]() ![]() Yalnızlığıma ağladığım günlere inat, mavi okyanuslarda umut diye seviyorum seni Her gülüşünde topraklarımdan düşleri kanatlandırıyorum bilmediğim fakir iklimlere![]() ![]() ![]() Hatırlar mısın seninle göz göze geldiğimiz zifiri karanlığı? Senin gözlerinden yaralı ırmaklar dökülürken; ben yıldızları topluyordum satırlarımdan Aşkımıza dupduru sularda yıkanan yıldızlar şahitti![]() ![]() Yakasında güllerle gözlerimize düşen gecede sevdik birbirimizi Bilmediğimiz bir coğrafyanın içinde sevdaya yol aldık seninle![]() Kangren gecelerde ıslandı birbirimize söylediğimiz aşk kelimeleri![]() Biliyorum, uzun ve bir o kadar sevdaya gülümseyen yolculuğun peşinde gidiyoruz![]() Sevdayı azık diye gönül heybemizde taşıyacağız Bir bekleyişi anlatacak dudaklarımızdaki nakaratlar![]() Hep türkülerde anacağız hasretin yanıklığını![]() Sevdayı utangaç yanakların kızıllığında fidelenen tohumlarda arayacağızBiz seninle ; birbirini hiç görmemiş kentin sokaklarında sevdaya esen rüzgardık Yüreğimizde büyüttüğümüz varlığımızı, hep uzaklardan sevdik v sonsuza kadar da seveceğiz Adlarımızı hep suskunluğun harfleriyle ıslattık![]() Andığımız her mutluluk cümlesinin sonunda sevdamızı bıraktık Özlemleri, yağmurlarla; acılarımızı umutlarımızla erittik![]() Biz seninle umuda gülümseyen yetim çocukların ıslak yüreği idik![]() ![]() Hasretin içinde aynı sevdayı anlatan iki kelimeydik![]() ![]() ![]() Seninle acıya nasırlanmış ellerin- beyaz tuvallere bırakılan umuda gülümseyen çizgileriydik ![]() Bozkır yalnızlığında yağmura hasretini gözyaşlarıyla anlatan topraktık![]() ![]() Biz acıları konuşmaktan öte sonra dilsiz sevdaların iki kuluyduk![]() ![]() Acının suratına ayazların tokat gibi indiği zamanlarda, şakaklarımızda ezmedik mi içimizde biriktirdiğimiz hasreti ? Bıkmayacağız kum saatinden akmayan saat dilimlerine![]() İsyana değil, sevdanın avuçlarında büyüyecek yüreklerimiz![]() ![]() Biz seninle avuç içlerimizdeki kavuşma anındaki terin nasıl olduğunu bilmeden, Cennet kokulu terimizle kaç kez yıkadık vuslata giden yolları![]() Biz seninle, severken bile birbirine hasretle susayan, yokluklarda ise sevdaya yanan iki yürektik işte ![]() Yazgının avuçlarına ömür kaleminden damlayan iki damlaydık![]() Mutluluğa hasret, acıya müebbet iki ömürdük seninle![]() ![]() ![]() Sevda ırmağında birbirine akan iki gözyaşıydık![]() Zemheri artığı umutlarla gecenin dudaklarına yapışan bir sevda![]() Varlığını en büyük mutluluk bilen iki yürek bizimkisi![]() ![]() Baharlara veda busesini değil de, mutlulukların karanfil kokan öpüşlerini yapıştıracak iki kulduk biz seninle![]() ![]() ![]() Korkma ey yâr; gözyaşlarını güllerin yüreğine serdiğim için Aldırma ne olur karanlıkların elem kokan bakışlarından![]() Gözyaşlarımız, mayası olsa da yaşanmamış hikayelerin; Ahiretin vuslatlarına şulelerini yakmadık mi yüreklerimizde ? Bu gönül mahpusluğun sonunda gözlerimizle sevdayı öpmek yok mu ey yar ? Bırak; kavuşmalarımız hep yüreklerimizde saklı bir düş kalsın![]() Gökyüzümüze kangren gece sonrası intihar kokan şafaklar serilsin Aldırmayacağız gönül bahçemize sürgün edilen ayazlara![]() Ayazlar koparsa da çiçeklerimizi üzülme ne olur![]() Yüzümüzün bozkırlarındaki kardelenleri, menekşeleri kim koparabilirdi ki Yaradan`dan öte![]() İliklerimize kadar bir ömür hasret yağmurlarıyla ıslanacağız![]() Ömür şemsiyesini açsak da hasretinin hafakan çığlıklarında üşüyecek yüreklerimiz![]() Üşüsek bir serce edalı yangınlarda ısıtacağız düşlerimizi![]() Bu dünya` ya hasreti ekip, Ahirette yüreklerimize ektiğimiz sevdayı biçeceğiz![]() ![]() alıntı
|