Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Program Anlatımları [Resim & Video]

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, bağlama, bilgisayara, gitar, guitar, resimli, rig

Bilgisayara Gitar Bağlama [Guitar Rig 3] (Resimli Anlatım)

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Evet arkadaşlar bugün sizlere bilgisayarınıza elektro gitar bağlamayı ve bilgisayarınızı amfi gibi kullanmanız için gerekli olan programı anlatacağım

Gerekli Ekipmanlar:

-1 adet elektro gitar
-1 adet bilgisayar
-Bilgisayarda mikrofon girişi
-Guitar rig 3 programı (mümkünse full sürüm, zira demosu 5 dakika açık kalıyor)
-Jack dönüştürücü

şimdi gelelim nasıl yapacağınıza Öncelikle gitarınızı bilgisayara bağlamak için bir dönüştürücüye ihtiyacınız var, zira gitarın jack'ı bilgisayara göre çok büyük, istanbulda oturanlar kadıköy yazıcıoğlunda 3-5 milyona bulabilir, diğerleri ise büyük elektrikçilerde ve müzik aletleri satan yerlere soracaklar
Bu dönüştürücüyü aldıktan sonra gitarımızın jack'ına takıp diğer ucunu da bilgisayarın mikrofon kısmına bağlıyoruz Bu yüzden mikrofon iptal oluyor, artık mikrofonunuz gitarınız msn'de felan konuşurken tellere basarsanız karşıdaki sesi duyuyor, fakat ses o hayal ettiğiniz ses değil, klasik gitar sesi gibi çıkıyor, yani clean mode'da

şimdi ayarlarımıza geçelim

bilgisayarınızın sağ alt köşesindeki ses ayarına çift tıklayın, ahanda bu ekran gelecek karşınıza:

burada gördüğünüz gibi seçenekler >> özellikler'e tıklıyoruz, orada birkaç ayar yapacağız

resimde de gördüğünüz gibi çalma bölümünden kaydetme bölümüne gelin (bende olduğu gibi bazılarınızda bu sekmede atlama yapmayabilir, karıştırıcı aygıt'tan ses kartınızın input bölümüne geçiniz)

kaydetme bölümünü seçtikten sonra tüm ayarları yanlarına tıklayarak açın ve tamam'a tıklayın

resimde gördüğünüz Stereo Karıştırıcı kısmını sessiz'e alın, almazsanız programı açtığınız zaman cazır cuzur sesler çıkacaktır, demedi demeyin

bunu da yaptıktan sonra artık ayarlarımız tamamlandı, şimdi Guitar Rig programımızı kurup bilgisayarımızı amfi'ye çevirebiliriz

programın demo download'ı:

NATIVE INSTRUMENTS : Products : Guitar Line : GUITAR RIG 3 Kontrol Edition

buradan bulabilirsiniz programı indirip kurun, daha sonra programı çalıştırın dikkat edin ayarları olmadığı için cazır cuzur ses gelebilir, önlem olarak bilgisayarınızın sesini kısın!!!

program açıldığı zaman resimdeki gibi File >> Audio and MIDI Settings kısmına gelin Burada ayar yapmamız gerekecektir

Audio Setup kısmında resimde de gördüğünüz gibi ses kartınızın giriş ve çıkışlarını ayarlayacaksınız, input kısmı malum bildiğiniz üzere mikrofon girişi ya da line-in girişleri de olabiliyor, siz gitarı hangi girişe bağladıysanız o girişi seçin on-board ses kartlarında genellikle line-in girişi yoktur, bu yüzden de Input Device'ınız sadece ses kartınızın Audio Input sekmesi vardır Output ise bilgisayarınızdan ses çıkmasını sağlayan hoparlörünüzün bağlı olduğu sekmedir, genellikle bu seçenekler 1'er tane çıktığı için kafanız pek karışmayacak bu kısımda
daha sonra ok diyip verileri kaydedelim

ses kartımızı da kaydettik, ayarlarımız bitti programı kapatın

şimdi bilgisayarınıza dikkatlice gitarı bağlayın ve programı çalıştırın çalıştırdığınız zaman

bu tip bir ekran gelecektir, bilgisayarınızın sesini fazla açmayın derim kademeli olarak ilerleyin

şimdi bu ekranda gördükleriniz

1-) Müzik türleri : gördüğünüz üzere ****l pop rock zart zurt felan var
2-) Amfi menü: yukarıdan müzik türünü seçtikten sonra bu kısımda o müzik kategorisine bağlı olan kayıtlı amfiler mevcut, buradan istediğinizi seçin, örnek olarak :Modern ****l

3-)işte amfi'nizin görüntüsü burada hiçbir ayar ile oynamanıza gerek yok, sadece orada yuvarlak koca bir düğme görüyorsunuz ya tepesinde Volume yazar, ne işe yaradığını tahmin etmişinizdir: Ses

ve vurun gitarın tellerine, işte karşınızda ****llica'nın yeni gitaristi

soldan amfileri değiştirerek değişik tarzlarda sesler elde edebilirsiniz

3 numaralı kısımda bir düğme göreceksiniz, altında Clean üstünde Overdrive yazar Clean moda geçtiğiniz zaman gitarınız klasik gitar gibi olur, ama overdrive geçirdiğiniz zaman işte evde annenizden dayak yeme olasılığı olan Heavy mode'a geçer

Not:

arkadaşlar program tek kelime ile mükemmel bir program, o kadar mükemmel ki on-board ses kartları kaldırmayabiliyor, yani baba bir ses kartınız var ise amfi'ye hiç gerek duymazsınız, ha yok ne işim olur len ses kartıyla diyip on-board ses kartı aldıysanız gitarı çalmaya başladığınız zaman saniyeden kısa bir zaman biriminde ses gecikebiliyor, yani gitarın teline vurduğunuz zaman ses geliyor, ama normal solo atar gibi çalınca 5 6 vuruşlarda ses saniyeden daha kısa bir sürede geç gelebiliyor, bu da çalan kişiyi deli edebiliyor ben şahsen çok deli oldum

ha yok salla gitsin, ben eğlenmeme bakarım diyorsanız hiç sorun yok

hadi bakalım iyi besteler bekliorum sizlerden

Not2: arkadaşlar olası hatalarda tekrar tekrar kontrol edin, bu anlatımla birkaç bilgisayarda müzik çalınıyor, en bilineni ben ile mL

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com