|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatım, bilgisayara, kurulumu, resimli, vista, yüklü |
![]() |
Vista Yüklü Bilgisayara Xp Kurulumu ( Resimli Anlatım ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vista Yüklü Bilgisayara Xp Kurulumu ( Resimli Anlatım )Vista Yüklü Bilgisayara XP kurulumu ( Resimli Anlatım ) Xp ve vista beraber kullanmak ( vista yüklü) * Bu işlemi gerçekleştirebilmek için XP ve Vista Cd leriniz olması gerekir Adım1 - Vistada Harddiski Bölmek: Vista güzel bir harddisk bölme yazılımıyla beraber geliyor ![]() ![]() Kullanmak için -Başlat (start) menüsünden bilgisayara sağ tıklayı "yönet ( manage) " diyin Shot at 2007-07-29 -bölmek istediğiniz hadd yi seçin ve "Shrink Partition" diyin -yeni bölüme kaç gb yer ayıracağınızı yazın ![]() ![]() ![]() -"unallocated memory" yazan bölüme sağ tıklayın ve "new basic partition" diyin ![]() ![]() - NTFS dosya sistemini seçin -Yeni bölüme bir isim verin mesela "XP" -next i tıklayın ve işlem btsin formatlama bittikten sonra şu şekilde bir ekran görebilirisniz ![]() *bu yeni oluşturduğumuz bölüme xp kuracağızAdım 2 - XP kurulumu ![]() Xp kurulumunu bildiğinizi varsayıyorum ![]() burda sorunumuz şu ![]() ![]() yani xp kurulumu bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlattığınızda direk xp den başladığını, vistayı görmediğini anlayacaksınız ![]() ![]() bu yüzden yapmamız gereken vista cdsini bilgisayara takıprestart atmak ![]() -Vista kurulum ekranında install yerine "repair your computer" seçiyoruz ![]() Shot at 2007-07-29 Shot at 2007-07-29 -Yüklü gösterilen işlletim sistemini seçip ileriyi tıklıyoruz ![]() ![]() ![]() Açılan ekranın en altındaki seçenek olan command promptu seçiyoruz ![]() Shot at 2007-07-29 Komut istemi penceresine şu iki satırı sırasıyla giriyoruz Bootrec ![]() Bootrec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşlem bitince pencetreyi kapatıp restart diyoruz ![]() Restarttan sonra artık xp yerine vista açılacak ![]() ![]() Vistada boot ![]() ![]() bunun için "Configuration Data Store Editor" bcdedit ![]() ![]() bunun için önce c:windowssystem32cmd ![]() ![]() "The Operation Completed Successfully" "The Specified Entry Already Exists" sonra komut istemi penceresi açılınca aşağıdaki satırları tek tek uyguluyoruz ![]() ( C vistanın yüklü olduğu harddisk olarak düşünülmüştür): bcdedit –set {ntldr} device partition=C: bcdedit –set {ntldr} path tldr bcdedit –displayorder {ntldr} –addlast bcdedit -set {ntldr} description "Microsoft Windows XP" Hepsi bittikten sonra komut satırında bcdedit yazdığımızda aşağıdaki gibi bir ekran görmemiz muhtemeldir ![]() ![]() Evet artık işlem tamam ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|