![]() |
Dosbox Kullanımı - Resimli Anlatım - Dos Oyunları İçin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dosbox Kullanımı - Resimli Anlatım - Dos Oyunları İçinDosBox Kullanımı - Resimli Anlatım - DOS oyunları için DosBox Nedir ? DosBox eski pc oyunlarının şimdiki sistemlerinizde oynamanıza olanak sağlar ![]() ![]() ![]() Bu döküman hazırlanırken çeşitli kaynaklardan yararlanılmıştır ![]() Adım 1 – Klasör Yaratalım : İlk olarak masaüstünde yer alan Bilgisayarım (My Computer) simgesine tıklayalım ve “C” hard diskinin içine girelim ![]() ![]() Şöyle bir görüntü elde edeceksiniz; ![]() Adım 2 – DosBox Programını Download Edelim : Programı download etmek için lütfen tıklayınız (http://prdownloads ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adım 4 – DosBox’ın Yapılandırılması Evet arkadaşlar, en civcivli ve hassas bölüme geldik en sonunda ![]() Programın kurulumu bittikten Sonra Başlat Menüsüne yeni bir simge daha geliyor aşağıdaki resimdeki gibi ![]() Buradan DOSBox ![]() Karşınıza NotePad dökümanı çıkıyor ![]() [autoexec] # Lines in this section will be run at startup ![]() Şeklinde bulunan kodun hemen alt satırına şu kodları ekleyin ![]() mount C C:DOSCDrive mount D D: -t cdrom (or any other letter of your CD drive) C: CLS Bu kodları ekleyince NotePad’deki döküman şu şekilde gözüküyor olamlı ; Eğer herşey yolunda ise dosyayı kaydedip çıkın ![]() ![]() Adım 5 – Basit Dos Komutları : Bildiğiniz üzere DosBox ile eskiden kullandığımız dos komutlarını aynen kullanmatayız ![]() ![]() DosBox’ı çalıştırdığınızda şu şekilde bir ekran çıkacak karşınıza ; ![]() Şimdi yazabileceğimiz bazı kolay komutları tanıyalım ![]() dır – Bu komut sayesinde tarama yapabiliriz ![]() cd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki dizinden çıkabiliyoruz ve varolan dizin içinde araştırma yapabiliyoruz ama herhangi bir dizine nasıl girebiliyoruz derseniz o nu da hemen anlatayım ![]() Örnek olarak C:>DOS>Sensible dizinine girmek istiyorsunuz, bunu nasıl yapabilirsiniz şimdi onu anlatacağım ![]() Şu anda C:> dizinindesiniz, cd dos yazarak DOS dizini altına girin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca programdan çıkmak isterseniz exit yazmanız veya CTRL+F9 yapmanız yeterli ![]() ![]() ![]() Adım 6 – Oyun Download Edip Kuralım : Sitemizdeki bir oyunu indirip aynı işlemleri yapabilirsiniz fakat biz örnekte Flashback oyununu kullanıyoruz ![]() ![]() Oyunu indirdikten sonra üzerine çift tıklayın ve açılan pencerede Extract’ı seçin ![]() ![]() Ardından oyunu aşağıdaki resimdeki gibi Cdrive dizinine kurun ![]() |
![]() |
![]() |
|