Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Astroloji > Rüya Tabirleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
efendimizden, hakkında, nakledilenler, peygamber, rüya

Peygamber Efendimizden Rüya Hakkında Nakledilenler

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peygamber Efendimizden Rüya Hakkında Nakledilenler

PEYGAMBER EFENDİMİZDEN RÜYA HAKKINDA NAKLEDİLENLER

Ebû Hüreyre radiya'llahu anh'den rivâyete göre, Resûlu'llah Salla'llahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: "Zaman yaklaşınca (ve kâinat son günlerini yaşamağa başlayınca) mü'minin rü'yâsı yalan çıkmaz; çünkü mü'minin rü'yâsı nübüvvetin kırk altı cüz'ünden bir cüz'üdür Nübüvvetten cüz'ü olan şey ise yalan olamaz" buyurmuştur

Ebû Sa'îd Hudrî radiya'llahu anh'den rivâyete göre, Nebî Salla'llahu aleyhi ve sellem'in şöyle buyurduğunu işittim, demiştir: "Sizden biriniz sevdiği bir rü'yâyı görürse bilsin ki, o, Allah tarafından (telkin) dir Rü'yâ sâhibi bu rü'yâsı üzerine Allah'a hamdetsin ve başkasına da söylesin Buna aykırı hoşlanmadığı bir rü'yâ gördüğünde de muhakkak ki, bu rü'yâ da Şeytandandır Bu halde de rü'yâ sâhibi rü'yâsının şerrinden Allah'a sığınsın ve rü'yâsını kimseye söylemesin Bu sûrette o rü'yâ sâhibine, zarar vermez" buyurmuştur

Ebû Hüreyre radiya'llahu anh'den Nebî Salla'llahu aleyhi ve sellem'in şöyle buyurduğunu işittim, dediği rivâyet olunmuştur:

- Mübeşşirâttan başka nübüvvetten (ilhâm alacak) bir şey kalmadı, buyurduAshâb: - Mübeşşirât nedir? Diye sorduklarında Resûl-i Ekrem:

- Rü'yâ-yı sâlihadır, buyurdu

Çünkü şeytan bana benzer bir sûrete giremez" buyurduğunu işittim, dediği rivâyet olunmuştur

Ebû Sa'îd Hudrî radiya'llahu anh'den, Nebî Salla'llahu aleyhi ve sellem'in: "Her kim rü'yâsında beni görürse, muhakkak o, hak ve gerçek olarak beni görmüştür Çünkü şeytan benim şekil ve hilkatime giremez" buyurduğu rivâyet olunmuştur

"Şanıma yemin olsun Allah, hakikaten Resulüne o rüyayı hakkıyla sağdık gösterdi ; Şanıma yemin olsun inşallah mescidi Harama güven içinde, başlarınızı kazıtarak, kırkarak korkunuz olmayarak kesinlikle gireceksinizFakat sizin bilmediğiniz şeyleri bildi ve ondan önce yakın bir fetih yaptı" (Fetih Suresi-27)

HUDEYBİYE ANTLAŞMASI VE PEYGAMBER EFENDİMİZİN (SAV) RÜYASI

Peygamber Efendimiz (SAV) Hudeybiye seferine çıkışında şu rüyayı görmüşlerdirKendisi ve ashabı asla korkuları olmadan, emniyet içerisinde Mekke'ye giriyorlarKabe'yi tavaf ediyorlarKurbanlarını kesiyorlar ve bazısı saçlarını traş ettiriyorlar

AV), bu rüyada rüya meleğinin dahli ve tavasutu olmaksızın, bizzat Allah (cc) tarafından müjdelendirilmiştir

Peygamber Efendimizin (SAV) bu rüyası Hudeybiye seferine çıkıldığı o yıl, Mekke'ye giremeyip Medine'ye geri dönülünce münafıkların dedikodusuna sebep olmuştuAllah (cc) Peygamberinin rüyasını doğrulamış ve arkasındanda fethi müjdelemişti

"Şanıma yemin olsun Allah, hakikaten Resulüne o rüyayı hakkıyla sağdık gösterdi ; Şanıma yemin olsun inşallah mescidi Harama güven içinde, başlarınızı kazıtarak, kırkarak korkunuz olmayarak kesinlikle gireceksinizFakat sizin bilmediğiniz şeyleri bildi ve ondan önce yakın bir fetih yaptı" (Fetih Suresi-27)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com