![]() |
Evlat Edinmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlat EdinmekEvlat edinmek Evlat edinmekSual: Yeni doğan çocuğu evlatlık olarak almak caiz mi? CEVAP Evet ![]() Sual: Çocuğu olmayan bir bayanım ![]() ![]() CEVAP Alınan evlatlık, büyüyünce erkek ise size, kız ise beyinize yabancı olur ![]() ![]() ![]() Yahut, aldığınız erkek bebek, kız kardeşlerinizden birisini veya erkek kardeşlerinizden birinin hanımını emerse, sizin yeğeniniz olacağı için yabancı olmaz ![]() Kız bebek alınca da, beyinizin kız kardeşlerinden birisi veya kardeşlerinin hanımlarından birisi emzirirse, beyinizin yeğeni olacağı için ona yabancı olmaz ![]() Sual: Evlatlığa miras düşer mi? CEVAP Evlatlık alınan çocuk, dinen mirasçı olamaz ![]() ![]() Mal kaçırmak niyetiyle evlatlık olmak doğru değildir ![]() ![]() Sual: Evlatlık alınan çocuğa oğlum veya kızım demek caiz midir? CEVAP Bu benim oğlumdur veya bu benim kızımdır demek haram olur ![]() ![]() Evlatlığa (Biz senin öz anan-baban oluruz) demek günah olur ![]() (Allah, evlatlıklarınızı öz oğullarınız olarak tanımadı ![]() Hadis-i şerifte de buyuruluyor ki: (Babası olmadığını bildiği halde, kasten birine “Bu benim babam” diyene Cennet haram olur ![]() Sual: Kızını veya oğlunu birine evlatlık verince, o çocuğun hakkı senden gidiyor mu? Yoksa devam ediyor mu? CEVAP Gitmez, devam eder ![]() Sual: Ahirette o çocuk anne babasından hak talep eder mi? CEVAP Elbette, kötü bir kimseye verilmişse niye namaz kılmayan içki içen birisine verdin diye sorabilir ![]() Çocuğu birine evlatlık verirken müslüman bir aileye ve dini öğretecek birine vermek lazım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sual: Evlatlık öz evlat gibi olur mu? Yani yanında başı açık gezebilir mi, nikah düşer mi? CEVAP Evlatlık edinmenin dini bir yönü yoktur ![]() ![]() ![]() Sual: Üstümüze kaydı yapılan evlatlığımın ateist babası şimdi çocuğu istiyor ![]() CEVAP Hayır vermek zorunda değilsiniz ![]() ![]() Sual: Kızımın aldığı evlatlığa zekat verebilir miyim? CEVAP Kızınızın aldığı evlatlık, onun çocuğu olmadığı gibi, sizin de torununuz olmaz ![]() ![]() ![]() __________________ |
![]() |
![]() |
|