![]() |
Diyanet'in Alo Fetva Hattina Gelen Sorular |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyanet'in Alo Fetva Hattina Gelen SorularDiyanet'in Alo Fetva hattina gelen sorular Diyanet'in Alo Fetva hattina gelen sorular: > > > * Ben Televole izliyorum ![]() ![]() >Ben de bu > dedikoduları > > baska birilerine anlatırsam orucum bozulur mu? > > Dedikodu yapmak orucu her ne kadar bozmaz ise de yine >de tutulan orucun > sevabini > > azaltir ![]() > > > > * Hocam daha önceden çignenmis ve hiçbir tadı >kalmamis bir sakizi çignemek > orucu > > bozar mi? > > Oruç tutan birinin sakizla ne isi var? Sakiz >çignememelisin ![]() > > > * Gelinim dogum yapti ![]() >birsey asacak miyim? > Asmazsam > > seytanlar gelip, torunumu alip götürürür mü? > > Bunlar tamamen uydurma, hurafe inanislardir ![]() >dinle, ilimle, > failimle > > bir ilgisi yoktur ![]() >bir kaabiliyeti de > yoktur ![]() > > > > * Logusa hanim evde yanliz kalirsa o evi cin basar, >onun ruhunu teslim > alirmi? ![]() > > Nasil tedbir aliriz? > > Hurafedir, uydurmadir ![]() >olamaz ![]() ![]() ![]() > tedbir > > alinsin ![]() > > > > * Bir ölünün ardyndan 52'nci gün mevlit okunmazsa, >kabirde kemikleri > birbirine > > geçer degil mi? > > Degil ![]() >de sünnet ![]() ![]() ![]() > zaman > > içerisinde bir gelenek haline dönüsmüs ![]() > > > > * Yumurta hasliyordum çok kaynadi ![]() >olursa içine cin > girermis ![]() > > Cin çiksin diye hangi duayi okumam gerekir? > > Hangi duayi okursan oku, ne yumurtaya cin girer, ne >de çikar ![]() > > > * Yeni dogan bebek ilk ev ziyaretinde yumurta, tuz, >ekmek alinmazsa > bahtsiz olur > > degil mi? > > Bu bebegi olan bir açikgözün uydurdugu bir hurafedir ![]() >Zamanla inanisa > dönüsmüs ![]() ![]() ![]() > > > > * Kocam beni aldatiyor ![]() >paçalarini baglarsam > aldatmazmi?, o dua hangisiydi? > > Böyle bir dua yok, böyle bir sey de yok ![]() >olmasi için ALLAH'a > dua > > edebilirsin ![]() > > > > * Baykus öttü, duydum; hangi duayi okursam rüyama >girmez? > Böyle bir dua yoktur ![]() >giriyor mu? Rüyanin > kapisi yok > > ki kapatasin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|