Vuslatı Senin Gözlerinde Yaşamak İçin |
|
|
#1 |
|
hayalet
|
Vuslatı Senin Gözlerinde Yaşamak İçinİmkansızlığı yokluğun zindanda asıp Vuslatı senin yüreğinde yaşamaya geliyorum ![]() "Sana geliyorum umut tarlalarına " sevdamızın " güneşini ekerek Vuslat kelimelerini tozlu raflardan indirip sana geliyorum Biliyorum, avuçlarında hasretin alazları yanıyor![]() Külleniyor vuslatın kelimeleri yüreğinde![]() Bekle beni, avuç içlerindeki kör olası yangınları ıslak kirpiklerimle söndürmeye geliyorum Yürüyorum zifiri uçurumları aşarak Gözlerin " gelecek diye " perdelerin arasında gözyaşıyla ıslanmasın Ben karanfillerin gülümsediği kuşluk vaktinde saçlarına süzüleceğim Haydi, saat çoktan gece yarısını geçmiş olmalı oralarda![]() Uyutamasan da hasreti, ne olur gözlerini kapa yıldızlara![]() Ben gelirken, yüzündeki hüzün bulutlarını topla göğünden ve uykuya dalmış " vuslat " türkülerini kaldır kirpiklerinden![]() ![]() Umut fakiri sevdamla kana kana gülüşlerini avuçlarından içmeye geliyorum Uykular haram sana kavuşana kadar Geldiğimde bir tutsam ellerini, bir öpsem yüreğini goncalar tebessüm edecek toprağın altından![]() Güller dökülecek yıldızların avuçlarından![]() Ah bir sarılsam sana![]() Rüzgar bile kıskanırdı kavuşmamızı![]() Sana geliyorum Leyla sına ağlamaklı Mecnun yoldaşım, Aslı sına kavuşması prangalı Ferhat ise arkadaşım oldu bu yolculukta Biliyorum zaman akmıyor takvimlerin belinden![]() Saatler gece yarısını çoktan geçse de uzanamıyorsun yatağına![]() Hissediyorum bana kavuşmadan yatağına sanki çiviler serpiştirilmiş![]() Haydi, kapat perdelerini![]() Süzülmesin gözlerinden yanağına doğru ıslak nehirlerin![]() Mahpusa düşmesin sevda kokan kelimelerin![]() Bekle beni, geldiğimde cebinde biriktirdiğin gözyaşlarını yüreğimde kurutacağım Doya doya sarılıp gözlerinde baharları soluyacağım![]() Sana geliiyorum yetim cocukların düşlerini sırtıma yüklenerek Aşındırıyorum vuslat kaldırımlarını![]() Karanlığı eze eze sana koşuyorum Aldırma ellerimin titremesine Kolay mı gözlerindeki solduğum " hayali " Cenneti nefesinde hissetmek ? Kolay mı ellerine sürülmüş bahar kokusunu doyasıya içime çekmek ? Kolay değil elbet![]() Kelimeler anlatamıyor içimde büyüyen heyecanı![]() Of dizlerim titriyor yine![]() Ter basıyor alnımı![]() Yıllar haince güneşini vursalar da , gülen yüzünü soldursa da acılar ne olur ağlama ne olur![]() Sabır elbisesini giyin üzerine![]() Umutlarını kanatlandır karanlık gökyüzüne![]() Ben senin icin yollardayım![]() Azığım gülüşün , katığım acıların olmuşken biraz daha dayan gül yüreklim![]() Geldiğimde " vuslat " ateşiyle küllendireceğim arsız sancılarını![]() Ben sökeceğim takvimlerde asılı kalmış gözyaşlarını![]() Ne olur taş kundaklarda uyut hasretini![]() Ne olur silme ıslak kirpiklerini![]() Ben o ıslak yüreğini " sıcak umutlarımla" sileceğim![]() ![]() Yürüyorum karlı dağları birer birer aşarak Yorulsam bir an, buğulu bakışlarında " sağır akşamları " senin yanında karşılamanın huzuruyla dinleniyorum![]() Of serçe edalı bulutların koynunda yürür gibi sana koşuyorum Bazen yolunu kaybetmiş yağmur yüklü bulutlar " vuslatın " kentini soruyor bana![]() Bende peşimden gelmelerini söylüyorum![]() Gögünü yitirmiş kuşları peşime takıp hep birlikte sana geliyoruz![]() ![]() Sana geliyorken yokluğunu küllendirdim aldığım her nefeste ![]() Hayalimde gözlerini kaç kez öptüm![]() Kaç kez gül bahçelerinden cicekleri çaldım![]() ![]() ![]() Sana geliyorum utangaç ve mahçup bir cocugun düşlerini yüregine sermek için Gelirken, kaç kez pusulara düştüm Hor görüldüm karanlıklarda![]() ![]() Öyle zifiri idi öyle katransıydı ki geceler, bastığım her adımda Yusuf un kör kuyuları sandım Lokma lokma acılarını sundular boğazıma![]() Ne olur üzülme sen![]() Gecelerde yakılsa da bedenim ne olur ağlama sen![]() Küllerimden saçlarına gülleri motifleyeceğim Denizlerin dibindeki incileri yüreğine dizeceğim![]() Biraz daha sabret uykusuzluga ve bu vuslat kokan yalnızlığa![]() Uçurum kenarında toprağa kökleriyle delice tutunmuş "umut çiceklerini " yüreğimle toplamaya geliyorum Başını dayayıp bir çocuk gibi utanmadan ağlayabileceğin " omuz " olmaya geliyorum Dilimde Şehrayin türkülerini yakıp kaldırımları aşıyorum![]() Bil ki, bu yolculuk " vuslata " gebe![]() Bu yolculuğun sonunda ya karanlıklarına yıldızları dizeceğim ya da saçlarına baharları işleyeceğim![]() Bu mapusluk, bu hasret bitecek elbet![]() Kangren gecelerin yoklugumda islenmeden, ak alınlı günlerin karanlığa bürünmeden kelebeklerin sırtından avuçlarına düşeceğim bir çiğ tanesi gibi![]() ![]() " Sana geliyorum gül yüreklim Vuslatı senin gözlerinde yaşamak için ![]() Uçurumları aşıyorum Gözlerinde " hayali " Cenneti solumak için "(alıntı)
|
|