|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
allah, çok, geçmeyin, güzel, ile, ilgili, okumadan, peygamberimiz, şiirler |
![]() |
Allah Ve Peygamberimiz İle İlgili Çok Güzel Şiirler Okumadan Geçmeyin) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Ve Peygamberimiz İle İlgili Çok Güzel Şiirler Okumadan Geçmeyin)Allah Ve Peygamberİmİz İle İlgİlİ Çok GÜzel Şİİrler Okumadan GeÇmeyİn) Allah Diyerek Şu karşıki dağların bahçelerin bağların Yandık suyunu içtik kandık Allah diyerek Bahçelerde güllerle, dallarda bülbüllerle Zikrettik Rabbimizi andık Allah diyerek Gözümüzde yaş ile ayıkla ayyaş ile Mestan olduk aşk ile döndük Allah diyerek Gözlerimden yaş akar Gönlüm Ummana bakar Çıra olduk yolunda yandık Allah diyerek Ağaçta yaprak ile toz ile toprak ile Gelinden de, kızdan da şendik Allah diyerek Canlı, cansız varlıkla darlıkta ve varlıkta Düşmanı bile bir dost sandık Allah diyerek Dönen felekler ile gökte melekler ile Hepimiz bir bedende candık Allah diyerek Göklerde ezan sesi aşk ile son nefesi Biz vereceğimiz sandık Allah diyerek Mestan olan kullarla Hakk’a giden yollarla Hakikat bahçesine indik Allah diyerek Seyyid ne güzel söyler, Hakka itimat eyler Hakla ağıya ekmek bandık Allah diyerek Affet Allah’ım Artık bu günah yükünü Çekemez oldum Allah’ım Kalbe muhabbet ekini Ekemez oldum Allah’ım Huzurunda eğilerek Nefsin fendini bilerek Gözlerimden yaş silerek Dökemez oldum Allah’ım Günah deryasına dalıp Her bir nesneden kâm alıp Nefsi huzuruna salıp Bükemez oldum Allah’ım Aslında bu dünya acı Viran olsun tahtı, tacı Gönlüme yakin ağacı Dikemez oldum Allah’ım Kapladı günah afakı Gitti yüreklerin akı Kalpte yetişen nifakı Sökemez oldum Allah’ım Çıkar bizi Tur dağına Eriştir gönül bağına Düştüm şeytanın ağına Çıkamaz oldum Allah’ım ÜMMETI ÜMMETI diyerek dogdu alemlerin peygamberi, o nûru ugruna yaratti mevla bu alemi ![]() ![]() ![]() Biz senin yolunda ilerleyerek sünnetlerinle, aglayip gözyasi dökerek gecenin bir vaktinde, düsünerek hâlimizi kiyamet gününde, hasretini ekleyerek mahsul ibâdetimize, sefâat edermisin bize, peygamberlerin peygamberi?! Cebrâil aleyhisselam vahiy getirmeyip, Mikâil al ![]() Azrâil al ![]() Isrâfil al ![]() artik dünya yikilip ahiret kaldiginda, benide ümmetin kabul edermisin ya RASULULLAH?! O gün ki herkes birbirinden kacacak, baba evladi tanimayip, evlad ana, babadan hesap soracak, kimse birbirine bakmayacak, hak arayip, benide ümmetin kabul edermisin ya RASULULLAH?! Mevlâmin önünde hesaba cekildigimde, o inanilmasi güc sicaklikla eridigimde, günahlarim bana gösterildiginde, o benim ümmetimden deyip, benide ümmetin kabul edermisin ya RASULULLAH?! Senin gibi olmak zor geldi bize ya Rasul! Senin gibi anlamak, senin gibi ağlamak, senin gibi olmak zor geldi bize ![]() ![]() ![]() Neler yapmadık ki, neleri atmadık ki hayatımızdan, düşünmeden, anlamadan geçen nice zamanlarımız oldu ![]() ![]() ![]() Neler demedik düşünmeden ![]() ![]() ![]() Hep biz olmalıydık, dedik Her şeyi ben bilir ben yaparım, dedik Herkes bana bakmalı, benimle ilgilenmeli, benim olduğum yerde başkası olmamalı, dedik ![]() ![]() ![]() En yakışıklı erkek, en güzel kız ben olmalıydım nidaları hiç düşmedi dilimizden, bu uğurda neler yapmadık, kimleri harcamadık ki ![]() ![]() ![]() Hep büyük olmak istedik, her zaman her yerde tek olmayı, ulaşılmaz olmayı istedik ![]() ![]() ![]() Para dedik, parayı aradık ve onu bulduğumuz yerde herşeyi kaybettik ![]() ![]() ![]() Neler yaptırmadı ki bize, kimleri sevdirmedi, kimlerden nefret ettirmedi, nice dostları kaybettik onu kazanmak için ve nice düşmanlar kazandık onu kaybetmemmek için ![]() ![]() ![]() Para dedik parayla yandık ![]() ![]() ![]() Şöhret dedik şöhretle yandık ![]() ![]() ![]() Hep ben dedik benlikle yandık ![]() ![]() ![]() Ama ALLAH deyip ALLAH aşkıyla yanmak zor geldi bize ![]() ![]() ![]() İnsanları küçük görmek en büyük zevkimiz oldu ![]() Makamımız, mevkimiz enaniyetimizi körükledikçe bizden daha büyük kimse yok dedik ![]() Her halimiz, her sözümüz benlik emarelerinden kurtulamıyordu ![]() ![]() ![]() İsmimiz altın harflerle yazılmalıydı kitaplara ![]() ![]() ![]() Resmimiz yapılmalı ve her yere asılmalıydı ![]() ![]() ![]() Dillerden düşmemeli, akıllardan hiç çıkmamalıydık ![]() ![]() ![]() Ve istediklerimiz oldu ![]() ![]() ![]() İsmimiz altın harflere olmasa da altın yaldızlı harflerle yazıldı kitaplara ![]() ![]() ![]() Resmimiz yapıldı ve resmimizin altına "işte o" yazıldı ![]() ![]() ![]() Heykellerimiz dikildi köşe başlarına ve herkes hayran gözlerle izledi ![]() ![]() ![]() Dillerden hiç düşmüyor, akıllardan hiç çıkmıyorduk ![]() İşte artık her şeye sahiptik ![]() ![]() ![]() Bütün bunları kazanırken birtek ve en önemli şeyi kaybettiğimizi hiç düşünemedik ![]() ![]() ![]() dünya öylesine sarmıştı ki bizi, gözlerimiz öylesine perdelenmişti ki kazandıklarımız öylesine tatlıydı ki ![]() ![]() ![]() en önemli kazancımızı dünya ve ahiret saadetimizin anahtarını gönlümüzün huzurunu gözümüzün nurunu kaybettiğimizi göremedik, anlayamadık, hissedemedik ![]() Evet bunları kazanırken imanımız elden kaçıyordu ![]() Artık ALLAH'ı unutuyor, O'nun emirlerine karşı lakaydlaşıyorduk ![]() Bize sunulan nimetlere nankörlük ve emanetlere ihanet artık hayatımızın bir parçası haline gelmişti ![]() ![]() ![]() Bilemedik, anlayamadık ![]() ![]() ![]() Alim Alim; Çiçek ve sen, Çiçek güzel Alim, Sen çiçekten de güzelsin ![]() Şudur dileğim Allah’dan Alim; Seni güzelliklerle bezesin Elbet Batıla ayak teptim yıkılsın pis sanatı Tağuta boyun eğen neyler temiz hayatı Saflar duru ve berrak iman, küfür savaşı Hak’ka teslim olanın Allah’tır arkadaşı Zamane müşrikleri sarmış rû’yi cihanı Zalime baş kaldırmış İslam’ın mert civanı Haydi yiğidim haydi, çilelerle sanatlan Seyret Arşü’r-Rahman’a nurlar ile kanatlan İnayeti Hak’tandır erişir zafer bize Hak; batıla gürz olur, zalimler gelir dize Gözyaşları yetmiyor eller kabzada olsun Şu dünyanın nâ meşru düzenleri bozulsun Nev’i insan demeye benim dilim varmıyor Bozulan şu düzeni temenni kurtarmıyor Eğer olsaydı aklı, hayvan şaşar kalırdı Aklı varsa, insanın bundan ibret alırdı İbret olmadan nesle gelin ibret alalım Batmış olan batıya bizler örnek olalım Hak’tan başka Hak yoktur, Hakikat budur ancak Elbet Allah’ın nuru, elbet tamamlanacak |
![]() |
![]() |
|