Anal İlişkiye Girmiş Zina Etmiş Olurmu - Ters İlişki Günahmı |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Anal İlişkiye Girmiş Zina Etmiş Olurmu - Ters İlişki GünahmıAnal İlişki - İslamda Ters İlişki - Ters İlişkiye Girmek Günahmı Soru: Ben eski sevgilimle ters ilişkiye girdimZina sayılırmı “Bir defa ters ilişkiye girdim ve çok pişman oldum Sizlerde sitenizde ters ilişkiye giren kişinin lanetlenmiş olduğunu yazmışsınız Benim merak ettiğim, bunun affı var mıdır?” diye sormuş Cevap: Evet, affı vardır Kişi işlediği günaha pişman olup, bir daha o günahı işlemeyeceğine kendi kendine söz vermesi, o günaha tevbe etmesidir! Birde kişi işlemiş olduğu günahı hiç kimseye söylememesi gerekir! Çünkü o zaman o günaha başka birini şahit yapmış olur Tevbe ettikten sonra, salih amel işleyip bol bol sadaka vermek gerekir Tevbe, kendinden önceki günahları siler Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Günahtan tevbe eden, günahı olmayan gibidir” İbni Mace: 4250 Allahu Teâlâ şöyle buyuruyor: “Ancak kim tevbe eder, iman eder ve salih amel işlerse, işte onlar cennete girerler ve hiçbir şekilde zulme uğramazlar” “Anal ilişkiye girmiş zina etmiş her türlü günaha batmış bir genç, samimi bir tevbe etse tevbesi kabul olmaz mı? Bir hadiste: ‘Anal ilişkiye girenlerin tevbesi kabul olmaz! Allah onlara rahmet nazarıyla bakmaz! İbadetleri 40 yıl kabul olmaz! Şehadetleri kabul olmaz! Ebedi cehennemde kalırlar! İmanı gider Bu hadisi sahih midir? Allah (Azze ve Celle) Zümer suresinde tüm günahları affedebileceğini buyuruyor! Ne olur Allah rızası için samimi bir cevap istiyorum Rabbimin izniyle beyaz bir sayfa açmak istiyorum Ama bu hadisler beni bitirdi?” diye sormuş Cevap: Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in böyle bir sahih hadisi yoktur! Tevbe edildiğinde, Allah-u Teâlâ’nın kabul etmeyeceği hiçbir günah yoktur |
|