![]() |
Keşke Namaz Kılsaydım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keşke Namaz KılsaydımAbdullah ibni Ömer, Resul’ün Eshabından ![]() Şöyle naklediyor ki mübarek babasından: Bir gün uğramış idim müşrik kabirlerine ![]() Manen bir nazar ettim onların hallerine ![]() O sırada gördüm ki, kabirlerin birinden, Ateş içerisinden birisi çıktı birden ![]() Ateşten zincir vardı boynu ve ayağında ![]() Su dolu bir kap vardı benim dahi yanımda ![]() Beni görüp dedi ki: (Ne olur bana su ver! Ne olursun o suyu, üzerime döküver ![]() Tam verecek idim ki o sudan ona biraz, O kabirden bir Melek eyledi beni ikaz ![]() Dedi ki: (Aman sakın, su verme bu kâfire!) Zincirinden tutarak, çekti onu kabire ![]() Gidip, gördüm acilen Resul-i müctebayı ![]() Arz ettim kendisine gördüğüm bu vakayı ![]() Buyurdu: (Ebu Cehil idi ki o gördüğün, Böyle mahşere kadar, azap çeken o her gün ![]() Amr bin Dinar vardı hem, evliyadan bir kişi ![]() Der ki: (Vefat etmişti, birinin kız kardeşi ![]() Definden sonra, kızın abisi eve varıp, Baktı, para cüzdanı düşmüş ve olmuş kayıp ![]() Defnederken düşmüştür diyerek hemen sonra, Birisini alarak, geldi yine mezara ![]() Cüzdanı bulmak için, o kabri tekrar açtı ![]() Ve lakin çok feci bir şey ile karşılaştı ![]() Ateşler içindeydi mezarı kardeşinin ![]() Aklı gidecek oldu korkudan o kişinin ![]() Mezarı tekrar örtüp, koştu hemen evine ![]() Gördüğü hadiseyi anlattı annesine ![]() Dedi: (Hangi günahı ederdi ki irtikab, Kabirde, ateş ile olunur böyle azap?) Dedi: (Namazlarını geciktiriyordu hep ![]() Azap olunmasına, bu haldir belki sebep ![]() Abdullah bin Muhammed adındaki biri de, Diyor ki: (Bir eşyamı kaybettim ben bir yerde ![]() Onu aramak için, o gün dolaşıyordum ![]() Nihayet bir mezarın yanına vasıl oldum ![]() Akşam ezanı dahi okunmuştu o anda ![]() Ve kıldım namazımı o mezarın yanında ![]() Dua ediyordum ki namazdan sonra fakat, Duydum kabir içinden bir inilti ve feryat ![]() Dinledim, diyordu ki: (Ne olaydı, dünyada, Beş vakit namazımı edeydim her gün eda ![]() Ah keşke uysaydım da dinime tam olarak, Bu kabir azabına olmasaydım müstehak ![]() Keşke çok ehemmiyet verseydim de namaza, Bu gün yapılmasaydı kabirde böyle eza ![]() Bunun gibi, toprağın altında nice emvat, Yer yüzündekilere ederler şöyle feryat: (Ey dünyada gafletle hayat süren insanlar! Gafletten uyanın ki, elinizde fırsat var ![]() Biz fırsatı kaçırdık, bari siz kaçırmayın ![]() Çok pişman olursunuz siz dahi yoksa yarın ![]() |
![]() |
![]() |
|