08-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Namazda Okunan Dualar - Namaz Duaları
Namazda Okunan Dualar - Namaz Duaları
Fatiha Suresi
1 Bismil -lâ-hir- Rahmân-ir'Rahıym 2 El-hamdü lillahi Rabbil-âlemiyn 3 Er'Rahmânir-Rahiym 4 Mâliki Yevmiddiyn 5 Iyyâake-nâbüdü ve iyyâakenesteiyn 6 İhdinassırâtal-müstekıym 7 Sıraatalleziyne-en'amte aleyhim, gayril mağdubi aleyhim ve leddâlliyn Amin
1 Rahmân ve rahîm olan Allah'ın adıyla 2 Hamd, âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur 3 O, rahmândır ve rahîmdir 4 Ceza gününün mâlikidir 5 Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız 6 Bize doğru yolu göster 7 Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil!
Fil Suresi
1 Elem tera keyfe feale rabbüke bi eshaabil fiyl 2 Elem yec'al keydehüm fii tadliyl 3 Ve ersele aley him tayran ebâabiyl 4 Termiyhim bi hıcâaratim min sicciyl 5 Fecealehüm Ke asfim me'küül
1 Rabbin fil sahiplerine neler etti, görmedin mi? 2 Onların kötü planlarını boşa çıkarmadı mı? 3 Onların üstüne ebâbil kuşlarını gönderdi 4 O kuşlar, onların üzerlerine pişkin tuğladan yapılmış taşlar atıyordu
5 Böylece Allah onları yenilip çiğnenmiş ekine çevirdi
Kureyş Suresi
1 Li iylâafi kurayşin 2 İlâafihim rihleteş şitâaaai vessayf 3 Fel ya'büdüü rabbehâazel beyt 4 Ellezii et 'amehüm min cuuın ve âmene hüm min havf
1 Kureyş'e kolaylaştırıldığı, 2 Evet, kış ve yaz seyahatleri onlara kolaylaştırıldığı için, 3 Onlar, şu evin Rabbine kulluk etsinlerki, 4 Kendilerini açlıktan doyuran ve her çeşit korkudan emin kıldı
Maun Suresi
1 Eraeytellezi yükezzibü biddiyn 2 Fezâalikellezii yedü'ul yetiym 3 Velâa yehuddu alâa ta'aamil miskiyn 4 Feveylül lil musalliyn 5 Elleziyne hüm an salâatihim sâahüün 6 Elleziyne hüm yüraaaa üüne 7 Ve yemneuunel mâauun
1 Dini yalanlayanı gördün mü? 2 İşte o, yetimi itip kakar; 3 Yoksulu doyurmaya teşvik etmez; 4 Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, 5 Onlar namazlarını ciddiye almazlar 6 Onlar gösteriş yapanlardır,
7 Ve hayra da mâni olurlar
Kevser Suresi
1 İnnâa e'taynâakel kevser 2 Fesalli li rabbike ven har 3 İnne şâanieke hüvel ebter
1 Kuşkusuz biz sana Kevser'i verdik 2 Şimdi sen Rabbine kulluk et ve kurban kes 3 Asıl sonu kesik olan, şüphesiz sana hınç besleyendir
Kâfirun Suresi
1 Kul yâa eyyühel kâafiruun 2 Lâa e'büdü mâa tebüdüün 3 Velâa entüm aabidüüne mâa a'büd 4 Velâa ene aabidüm mâa abed-tüm 5 Velâa entüm aabidüüne mâa e'büd 6 Leküm diynüküm veliye diyn
1 De ki: Ey kâfirler! 2 Ben sizin tapmakta olduklarınıza tapmam 3 Siz de benim taptığıma tapmıyorsunuz 4 Ben de sizin taptıklarınıza asla tapacak değilim 5 Evet, siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz 6 Sizin dininiz size, benim dinim de banadır
Nasr Suresi
1 İzâa câaaae nasrullaahi vel fethu 2 Ve raeytennâase yedhu-lüüne fii diynillahi efvâacâa 3 Fesebbih bihamdi rabbike vesteğfirhü innehüü kâane tevvaâbâa
1 Allah'ın yardımı ve zaferi geldiği, 2 Ve insanların bölük bölük Allah'ın dinine girmekte olduklarını gördüğün vakit 3 Rabbine hamdederek O'nu tesbih et ve O'ndan mağfiret dile Çünkü O, tevbeleri çok kabul edendir
Tebbet Suresi
1 Tebbet yedâaa ebiylehebivve tebbe 2 Mâa ağnâa anhü mâalü-hüü ve mâa keseb 3 Se yaslâa nâaran zâate leheb 4 Vemraetühüü hammâaletel hatab 5 Fii ciydihâa hablüm mim mesed
1 Ebu Leheb'in iki eli kurusun! Kurudu da 2 Malı ve kazandıkları ona fayda vermedi 3 O, alevli bir ateşte yanacak 4 Odun taşıyıcı olarak karısı da (ateşe girecek) 5 Ve boynunda hurma lifinden bükülmüş bir ip olduğu halde
İhlas Suresi
1 Kul hüvellâahü ehad 2 Ellâahüs samed 3 Lem yelid ve lem yüüled 4 Velem yeküllehüü küfüven ehad
1 De ki: O, Allah birdir 2 Allah sameddir 3 O, doğurmamış ve doğmamıştır 4 Onun hiçbir dengi yoktur
Felak Suresi
1 Kul euuzü birabbil felak 2 Min şerri maa halak 3 Ve min şerri ğaasikın izâa vekab 4 Ve min şerrin neffâasati fil 'ukad 5 Ve min şerri haasidin izâa hased
1 De ki: "Ben ağaran sabahın Rabbine sığınırım, 2 Yarattığı şeylerin şerrinden, 3 Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden, 4 Ve düğümlere üfürüp büyü yapan üfürükçülerin şerrinden, 5 Ve kıskandığı vakit kıskanç kişinin şerrinden sabahın Rabbine sığınırım!
Nas Suresi
1 Kul euuzü birabbinâas 2 Melikinnâas 3 İlâahinnâas 4 Min şerril vesvâasil hannâas 5 Ellezii yüvesvisü fii sudüürinnâas 6 Minel cinneti vennâas
1 De ki: Sığınırım ben insanların Rabbine, 2 İnsanların Melikine (mutlak sahip ve hakimine), 3 İnsanların İlâhına 4 O sinsi vesvesenin şerrinden, 5 O ki insanların göğüslerine (kötü düşünceler) fısıldar 6 Gerek cinlerden, gerek insanlardan olan bütün vesvesecilerin şerrinden Allah'a sığınırım!
|
|
|