![]() |
Cuma Günü Salavatın Önemi Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cuma Günü Salavatın Önemi NedirCuma Günü Salavatın Önemi nedir Cuma Günü salavat getirmenin önemi Peygamberimiz (sas), bu konuda şöyle buyuruyorlar:Cuma günü bana çok salavat okuyun ![]() ![]() ![]() Efendimiz Aleyhisselam buyurur; - Bana en yakin olanlar, uzerime en cok salavat getirenler olacaktir ![]() - Uzerime salavat getirirseniz Allah da (c ![]() ![]() - Bana salavat getirin ![]() ![]() - Allah Teala (C ![]() ![]() - Cuma gunu ve geceleri uzerime (100) defa salavat getirenin Allah Teala (c ![]() ![]() - Dua ile sema arasinda bir engel vardir ![]() ![]() - Sunnetimi ihya eden, uzerime salavat getiren, darda kalanlara yardimda bulunanlar kiyamet gununde arsin golgesinde olacaklardir ![]() - Sirat uzerinde kalmis, hurma yapragi gibi tirtir titreyen bir adam gordum ![]() ![]() - Dun gece acayip bir sey gordum ![]() ![]() ![]() ![]() - Meclislerinizi salavat ile susleyiniz ![]() - Kiyamet gunu buyuk ecir almak isteyen, uzerime salavat getirsin ![]() - Cuma gunu uzerime (80) kere salavat getirenin seksen senelik gunahi affolunur ![]() - Uzerime salavat getirilmeden yapilan hicbir dua kabul olunmaz ![]() - Karsilasan iki mu 'min salavat getirerek musafaha ederlerse, gecmis ve gelecek gunahlari bagislanir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Uzerime bir gunde (1000) defa salavat getiren kimseye cennetteki makami gosterilmedikce olmez ![]() - Cuma gunu uzerime (100) defa salavat-i serife getiren kimse kiyamette oyle bir nur ile gelecek ki, eger o nur butun mahser ehline taksim edilse hepsine yeterdi ![]() - Omrunu bos yere heba eden kisinin kaybettigi zamani telafi etmesi icin salavat-i serife ile mesgul olmalidir ![]() ![]() ![]() Allah Teala da (C ![]() ![]() ![]() ![]() Allah Teala'nin (C ![]() ![]() ![]() ![]() - Allah Teala(C ![]() ![]() ![]() * Salavat-i Serife dunya ve ahirette insanin derecesini yuceltir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|