![]() |
Yetim Hakki Yemeyen Omer'dir! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yetim Hakki Yemeyen Omer'dir!Adalet tarihinin ruhu Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dostu sasirir: “- Ey Omer, sondurdugun de mum, yaktigin da mum ![]() Omer farki anlatir: “- Geldiginde devlet isi ile mesguldum ve yanan mum da devletin mumu idi ![]() İste bu Omer dese ki: “- Yetim hakki yemem!” Dogrudur ![]() Ve o Omer bilse ki kazara midesine bir “yetim hakki” girdi, oyle zannediyorum ki, elini bogazindan sokar ve o mideyi karin boslugundan cekip kopeklere firlatir ![]() “- Allah’tan kork ya Omer!” Peki Omer ne yapar! “- Sen kim oluyorsun da bana ’Allah’tan kork’ diyorsun!” Diye mi cikisir ![]() ![]() Donup adama laf mi yetistirir ![]() ![]() Hayiiiiiir ![]() ![]() Hemen bineginden iner ![]() ![]() Yuzunu topraga koyar ve aglamaya baslar: “- Ey Allah’im, Omer bu lafi isitecek ne hata yapti ki, bu hitaba muhatap oldum!” Yuzu toprakta ne kadar agladigini Rabbim bilir ![]() ![]() Bunlari niye yazdik! Dunku gazetelerde Sayin Basbakan’in “Yetim hakki yemeyiz, yedirmeyiz!” dedigi mansetlere tasinmisti ![]() ![]() Belli ki aldigi komisyon cuvala sigmayan mizrak cinsinden olan AKP yoneticisi Saban Disli’ye yol gorundu ve Sayin Erdogan bunu bir “aklanma” firsati olarak degerlendirecek ![]() Oysa bu yolsuzluk yapanin cezalandirilmasi degil, yaptigi yolsuzlugu yuzune gozune bulastirip partisini zor durumda birakanla yollarin ayrilmasidir ![]() Ali Dibo’lar unutuldu mu! Haberturk’te Balcicek Pamir’in “Partiniz sizi neden yine aday gostermedi?” sorusuna, “Memleketimde de AKP’li belediye yolsuzluk yapiyordu ![]() ![]() ![]() Millet bunu goruyor ![]() ![]() Millet gormese bile, bir goren ve bu gordugunu bir gun kulunun onune koyacak olan bir kudret mevcut elhamdulillah ![]() ![]() ![]() Hani, “Tovbe kapisi” denir ve “Acik oldugu” bildirilir ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İste bu “yetim hakki” yahut “kul hakki” bahsinde sanki “Tovbe kapisi kapanmis” gibidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 75 milyonla nasil helallesilir! Dogrusunu Rabbim bilir ![]() Amma ben, tarihte ornegini gordugum icin, beni yonetenlerin (adalet ve kul haklari bahsinde) Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Yapilabilirligi” gosterildigi icin, yani onumuzde ornegi mevcut bulundugundan, daha azina niye razi olayim ki ![]() ![]() ![]() Bir de, “Yiyor ama sunu da yapiyor!” diyen her dilden munafiklik kokusu gelmektedir, hissettigimiz budur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|