![]() |
Nefsi Terbiye Eden Hadisler... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nefsi Terbiye Eden Hadisler...Resulullah (sa)'ın kılıncının kabzasında şu ibareyi bulduk: "Sana zulmedeni affet ![]() ( Kaynak: Rezin Ravi (r ![]() ![]() Resulullah (sa) buyurdular ki: "Sakın sizden kimse kararsız olup da: "Ben insanlarla beraberim, eğer insanlar iyilik yaparsa ben de iyilik yaparım, kötülük yaparsa ben de kötülük yaparım" demesin ![]() ![]() ( Kaynak: Tirmizi, Birr 63, (2008) Ravi (r ![]() ![]() Resulullah (sa) buyurdular ki: "Ramazan girip çıktığı halde günahları affedilmemiş olan insanın burnu sürtülsün ![]() ![]() ( Kaynak: Tirmizi, Daavat 110, (3539) Ravi (r ![]() ![]() Resulullah (sa) buyurdular ki: "İnsanda bulunan en şerli şey aşırı cimrilik ve şiddetli korkudur ![]() ( Kaynak: Ebu Davud, 22, (2511) Ravi (r ![]() ![]() Resulullah (sa) buyurdular ki: "Size şerlilerinizi haber vereyim mi? Onlar, tek başlarına yiyenler, kölelerini dövenler, yardımı esirgeyenlerdir ![]() ( Kaynak: Rezin Ravi (r ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Müslim, İman 171, (106); Ebu Dâvud, Libas 28, (4087, 4088); Tirmizî, Büyû' 5, (1211); Nesâî, Büyû' 5, (7, 245) ![]() |
![]() |
![]() |
|