![]() |
Hadislerde Rüya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hadislerde RüyaHadis:Resulullah (sav) sık sık: "Sizden bir rüya gören yok mu?" diye sorardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Biz öne geçen sonuncularız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Rüyamda kendimi Mekke`den, hurma ağaçları bulunan bir beldeye hicret ediyorum gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Resulullah (sav) şöyle demişti: "Ben (rüyamda), saçları karma karışık siyah bir kadının Medine`den çıkıp Mehyea`ya indiğim gördüm ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hadislerde Rüya |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hadislerde RüyaHadis:Abdullah İbnu Ömer (ra) bir başka rivayette şöyle demektedir: "Rüyamda, avucumda seraka denen iyi cins ipekten bir parça gördüm, cennette, her nereyi arzu etsem beni oraya uçuruyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Resulullah (sav)`ın zamanında kişi, bir rüya görecek olsa onu aleyhissalatu vesselam efendimize anlatırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Resulullah (sav) bir gün: "Sizden bir rüya gören var mı?" diye sual buyurdular ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Bir adam Resulullah (sav)`a gelerek şu rüyayı anlattı: "Bu gece rüyamda buluta benzer bir şey gördüm, ondan yağ ve bal yağıyordu, insanlar da ellerini açıp bu yağmurdan almaya çalışıyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Rüyamda hücreme üç ayın düştüğünü gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Muhacirler geldiği zaman (kur`a çekildi), bize Osman İbnu Maz`un`un ağırlanması çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Bir bedevi Hz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hadislerde Rüya |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hadislerde RüyaHadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Zaman yaklaşınca, mü`minin rüyası, neredeyse yalan söylemeyecek ![]() ![]() ![]() Hadis:Resulullah (sav) şöyle buyurur: "Beni rüyada gören, gerçekten beni görmüştür, çünkü şeytan benim suretime giremez ![]() Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Mü`minin rüyası, nübüvvetin kırk cüzünden bir cüzdür ![]() ![]() ![]() Hadis:Resulullah (sav)`ın şöyle söylediğini işitmiştir: "Rüya Allah`tan dır ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Tirmizi`de Ebu Said`den şu rivayet kaydedilmiştir: "En sadık rüya seher vakitlerinde görülen rüyadır ![]() Hadis:Resulullah (sav) şöyle demişti: "Benden sonra, peygamberlikten sadece mübeşşirat (müjdeciler) kalacaktır!" Yanındakiler sordu: "Mübeşşirat da nedir?" "Salih rüyadır!" diye cevap verdi ![]() ![]() Hadis:Resulullah (sav) sık sık: "Sizden bir rüya gören yok mu?" diye sorardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Biz öne geçen sonuncularız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Rüyamda kendimi Mekke`den, hurma ağaçları bulunan bir beldeye hicret ediyorum gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Hz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hadislerde Rüya |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hadislerde RüyaHadis:Resulullah (sav) şöyle demişti: "Ben (rüyamda), saçları karma karışık siyah bir kadının Medine`den çıkıp Mehyea`ya indiğim gördüm ![]() ![]() ![]() Hadis:Resulullah (sav)`ın zamanında kişi, bir rüya görecek olsa onu aleyhissalatu vesselam efendimize anlatırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Abdullah İbnu Ömer (ra) bir başka rivayette şöyle demektedir: "Rüyamda, avucumda seraka denen iyi cins ipekten bir parça gördüm, cennette, her nereyi arzu etsem beni oraya uçuruyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Resulullah (sav) bir gün: "Sizden bir rüya gören var mı?" diye sual buyurdular ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Bir adam Resulullah (sav)`a gelerek şu rüyayı anlattı: "Bu gece rüyamda buluta benzer bir şey gördüm, ondan yağ ve bal yağıyordu, insanlar da ellerini açıp bu yağmurdan almaya çalışıyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hadislerde Rüya |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hadislerde RüyaHadis:Rüyamda hücreme üç ayın düştüğünü gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis:Bir bedevi Hz ![]() ![]() ![]() Hadis:Muhacirler geldiği zaman (kur`a çekildi), bize Osman İbnu Maz`un`un ağırlanması çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|