![]() |
İyilikle İlgili Hadisi Şerifler İyiligin Önemine Dair Hadis-İ Serifler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İyilikle İlgili Hadisi Şerifler İyiligin Önemine Dair Hadis-İ Seriflerİyilikle İlgili Hadisi Şerifler İyiligin Önemine Dair Hadis-i Serifler İyilikle ilgili Tüm Hadisler İyilikle ilgili Hadisler Hangileridir Ravi: İbnu Abbas Tanım: Resulullah (sav) buyurdu ki: "Kim Müslümanlar arasından bir yetim alarak yiyecek ve içeceğine dahil ederse affedilmez bir günah (şirk) işlememişse Allah onu mutlaka cennete koyacaktır ![]() Kaynak: Tirmizi Birr 14 (1918) Ravi: Amr İbnu'l-As Tanım: Resulullah (sav) buyurdu ki: "Kırk iyilik vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Buhari Hibe 35; Ebu Davud Zekat 42 (1683) Ravi: Ebu Hüreyre Tanım: Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Buhari Cihad 72 128 Sulh 33; Müslim Müsafirin 84 (720) Zekat 56 (1009) Ravi: Hakim ibnu Hizam Tanım: Ey Allah'ın Rasulü dedim "cahiliye devrinde yaptığım hayırlar var: Dua köle azad etme sadaka vermek gibi bana bunlardan bir sevab gelecek mi?" "Sen" dedi "zatendaha önce yaptığın bu iyiliklerin hayrına Müslüman olmuşsun ![]() Kaynak: Buhari Zekat 24 Büyu 100 Itk 12 Edeb 16; Müslim İman 194-196 (123) Ravi: Aişe Tanım: Dedim ki "Ey Allah'ın Resulü İbnu Cüd'an cahiliye devrinde sıla-i rahimde bulunur fakirlere yedirirdi o bundan fayda görecek mi?" Resulullah (sav) şu cevabı verdi: "(Hayır) iyiliklerin ona bir faydası olmayacaktır ![]() ![]() Kaynak: Müslim İman 365 (214) Ravi: Ebu Zerr Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Yapılan hayırdan (ma'ruf) hiçbir şeyi küçük bulup hakir görme kardeşini güler yüzle karşılaman bile olsa (bunu ehemmiyetsiz görüp ihmal etme)" Kaynak: Müslim Birr 144 (2626) Ravi: Huzeyfe Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Her bir ma'ruf sadakadır" (Bu hadisi Tirmizi Hz ![]() Kaynak: Buhari Edeb 33; Müslim Zekat 52 (1005); Ebu Davud Edeb 68 (4947); Tirmizi Birr 45 (1971) Ravi: Adiy İbnu Hatim Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden herkese Rabbi aralarında bir tercüman olmaksızın doğrudan doğruya hitab edecektir ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Buhari Rikak 49 51 Tevhid 36 24 Zekat 9 Menakıb 25 Edeb 34; Müslim Zekat 67 (1016); Tirmizi Ravi: Ebu Hüreyre Tanım: Bilin ki bir ev halkına sütünden ve yününden istifade etmeleri için akşam ve sabah bol süt veren devesini geçici olarak bağışlayan kimsenin ecri cidden büyüktür ![]() Kaynak: Müslim Zekat 73 (1019) |
![]() |
![]() |
|