|
|
Konu Araçları |
düşünme, düşünmeyle, hadisler, ile, ilgili |
Düşünme İle İlgili Hadisler - Düşünmeyle İlgili Hadisler |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düşünme İle İlgili Hadisler - Düşünmeyle İlgili HadislerDüşünme İle İlgili Hadisler 6:50 – De ki: “Size Allah’ın hazineleri benim yanımdadır, demiyorum Gaybı da bilmiyorum Ve size, ben bir meleğim de demiyorum Ben sadece bana vahyolunana uyuyorum” De ki: “Kör ile gören bir olur mu? Hiç düşünmez misiniz?” 6:80 – Kavmi onunla tartışmaya başladı O da onlara dedi ki: “Beni doğru yola eriştirdiği halde Allah hakkında benimle mücadele mi ediyorsunuz? O’na ortak koştuklarınızdan hiç korkmuyorum, ancak Rabbimin dilediği şey hariç Rabbim ilmiyle her şeyi kuşatmıştır Hiç düşünmez misiniz?” 7:184 – Onlar arkadaşlarında herhangi bir cinnet bulunmadığını hiç düşünmediler mi? O, açık bir uyarıcıdan başka biri değildir 8:22 – Çünkü yeryüzünde dolaşan canlıların Allah katında en kötüsü anlamayan ve düşünmeyen sağırlarla dilsizlerdir 16:17 – Hiç yaratan (Allah), yaratmayan (putlar) gibi olur mu? Artık siz düşünmez misiniz? Fasil : İlaveler Bölümü Konu : Nefisle İlgili Eedebe Giren Hadisler Ravi : Ebu Hureyre Hadis : Resulullah (sa) buyurdular ki: “Rabbim bana dokuz şey emretti: Gizli halde de aleni halde de Allah`tan korkma(mı), Öfke ve rıza halinde de adaletli söz (söylememi), Fakirlikte de zenginlikte de iktisad (yapmamı), Benden kopana da sıla-ı rahm yapmamı, Beni mahrum edene de vermemi, Bana zulmedeni affetmemi, Susma halimin tefekkür olmasını, Konuşma halimin zikir olmasını, Bakışımın da ibret olmasını, Ma`rufu (doğru ve güzel olanı) emretmemi” [Rezin tahriç etmiştir] HadisNo : 5838 |
|