Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düşünme, düşünmeyle, hadisler, ile, ilgili

Düşünme İle İlgili Hadisler - Düşünmeyle İlgili Hadisler

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Düşünme İle İlgili Hadisler - Düşünmeyle İlgili Hadisler

Düşünme İle İlgili Hadisler

6:50 – De ki: “Size Allah’ın hazineleri benim yanımdadır, demiyorum Gaybı da bilmiyorum Ve size, ben bir meleğim de demiyorum Ben sadece bana vahyolunana uyuyorum” De ki: “Kör ile gören bir olur mu? Hiç düşünmez misiniz?”
6:80 – Kavmi onunla tartışmaya başladı O da onlara dedi ki: “Beni doğru yola eriştirdiği halde Allah hakkında benimle mücadele mi ediyorsunuz? O’na ortak koştuklarınızdan hiç korkmuyorum, ancak Rabbimin dilediği şey hariç Rabbim ilmiyle her şeyi kuşatmıştır Hiç düşünmez misiniz?”

7:184 – Onlar arkadaşlarında herhangi bir cinnet bulunmadığını hiç düşünmediler mi? O, açık bir uyarıcıdan başka biri değildir
8:22 – Çünkü yeryüzünde dolaşan canlıların Allah katında en kötüsü anlamayan ve düşünmeyen sağırlarla dilsizlerdir

16:17 – Hiç yaratan (Allah), yaratmayan (putlar) gibi olur mu? Artık siz düşünmez misiniz?

Fasil
:
İlaveler Bölümü
Konu
:
Nefisle İlgili Eedebe Giren Hadisler
Ravi
:
Ebu Hureyre
Hadis
:
Resulullah (sa) buyurdular ki: “Rabbim bana dokuz şey emretti: Gizli halde de aleni halde de Allah`tan korkma(mı), Öfke ve rıza halinde de adaletli söz (söylememi), Fakirlikte de zenginlikte de iktisad (yapmamı), Benden kopana da sıla-ı rahm yapmamı, Beni mahrum edene de vermemi, Bana zulmedeni affetmemi, Susma halimin tefekkür olmasını, Konuşma halimin zikir olmasını, Bakışımın da ibret olmasını, Ma`rufu (doğru ve güzel olanı) emretmemi” [Rezin tahriç etmiştir]

HadisNo
:
5838

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com