![]() |
Yetim İle İlgili Hadisler - Yetimle İlgili Hadisler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yetim İle İlgili Hadisler - Yetimle İlgili HadislerYetim İle İlgili Hadisler - Yetimle İlgili Hadisler Yetim İle İlgili Hadisler Halkin icinde Allah’dan en uzak olan iki kimsedir: Birincisi, umeranin meclisinde oturur da zulme ait sozlerinde onlari tasdik eder ![]() ![]() ![]() ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Kalbinin yumusamasini ve hacetinin gorulmesini sever misin? Yetime merhamet et, onun basini oksa ve ona yediginden yedir ![]() ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() ![]() Namaz husususunda Allah’tan korkun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() ![]() Helak edici su yedi seyden kacininiz: Allah’a ortak kosmaktan, sihirden, hakli durum haric Allah’in haram kildigi cana kiymaktan, faiz yemekten, yetim mali yemekten, savas gunu harpten kacmaktan ve namuslu, mu’min, habersiz hanimlara iftira etmekten ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() ![]() Yetimi kendine yakin tut ![]() ![]() ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() ![]() Dort sey dort yerde nafaka olarak kabul olunmaz: Hiyanet, hirsizlik, suistimal ve yetim malindan saglanan kazancla Hac, Umre, Sadaka ve Cihad olmaz ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() Dort taife Cennete giremez: Ickiye devamli, faiz yiyen, haksiz yere yetim mali yiyen ve anne babasina (ailesine) asi olan ![]() ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() ![]() Yetimin basini one dogru, babasi oleni de arkaya dogru mesh et ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() ![]() Allah’a en sevgili ev, icinde ikram goren yetim bulunan evdir ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() Cennette “Darul ferah” denilen bir eve ancak mu’minlerin yetimlerini sevindirenler girer ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() ![]() Kalbinin yumusamasini istersen yetimin basini oksa ve miskini doyur ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() ![]() Insanlari acizlik icinde birakmaktan sakinin, Sizden birisi Emir veya Amil olur da kendisine dul kadin, yetim veya fakir bir kimse isi icin gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() ![]() Yetim (babasi olmus olan) bir cocugun basini soyle arkadan one dogru oksayiniz ![]() ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() Buyuk gunahlar yedidir: Allah’a sirk kosmak, hak yol ile olan mustesna, Allah’in haram kildigi bir kimseyi oldurmek, namuslu kadina iftira etmek, cepheden kacmak, faiz yemek, yetim mali yemek, hicretten sonra cahiliye bedeviligine donmek ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() ![]() Uc kisiye kiyamet gununde Allah, nazar etmez; onlari tezkiye etmez ve onlar icin elim bir azab vardir: Okuturken yetimi ezen hoca , ihtiyaci yok iken dilencilik yapan kimse, yaranmak icin sultana dalkavukluk yapan adam ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|