![]() |
Şeytan Ve Vesvese İle İlgili Hadisler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytan Ve Vesvese İle İlgili HadislerRasulullah (s ![]() ![]() “Şüphesiz şeytan, insanoğlunu haktan alıkoymak için onun yollarında oturur ![]() “Sen dinini ve babalarının dinini terkedip müslüman mı oluyorsun? Sakın İslam’a girme!” der ![]() Müslüman olacak kimse, şeytana isyan ederek İslam’a girer ![]() “Yerini yurdunu terkedip hicret mi ediyorsun?” der ![]() O da şeytanı dinlemeyerek hicret eder ![]() “Cihada mı gidiyorsun? O, bir meşakkat ve malın zayi olması demektir ![]() ![]() O da şeytanı dinlemeyerek cihada gider ![]() ![]() İmam-ı Nesai Allahu Teala, bize o azılı düşmanın şu sözünü haber vermiştir: “Ve muhakkak onları saptıracağım ve elbette onları boş hayal ve kuruntularla oyalayacağım ve onlara (haram olan şeyleri) emredeceğim ![]() Nisa Suresi 190 Ya Resulallah! Şeytan namazda ve Kur’an okurken bana musallat olup ibadetimi engelliyor, dedi ![]() ![]() ![]() O, şeytandır ![]() ![]() ![]() Osman (r ![]() “Rasulullah’ın (s ![]() ![]() ![]() İmam-ı Müslim Yine bir hadis-i şerifte: “Kişiye abdestte vesvese vermek için musallat olan “Velhan” isminde bir şeytan vardır, ondan Allah’a sığının ![]() İmam-ı Tirmizi Bir diğer hadiste de: “Şüphesiz şeytan! insanoğlunun içinde, kanın damarlarda dolaşması gibi dolaşır; durur ![]() İmam-ı Buhari Meşhur bir hadis-i şerifte, Allah Rasülü (s ![]() ![]() Sizden her birinizin bir şeytanı vardır, buyurdu ![]() Bunun üzerine Ashab-ı Kiram: Sizin de şeytanınız var mıdır Ya Resulallah?, diye sorunca, Allah Rasulü (s ![]() ![]() Evet, benim de şeytanım var ![]() ![]() İmam-ı Tirmizi İbnu Mesud (r ![]() “Kalpte iki duygusal hareket vardır ![]() ![]() ![]() İmam-ı Tirmizi Hasan-i Basri (rah): Allahu Teala’dan, diğeri de, insanın düşmanı şeytandan gelir ![]() ![]() Mücahid: “Sinsi şeytanın şerrinden ![]() ![]() ![]() Nas Suresi “O, insanın kalbine iyice yayılıp hakim olmak ister ![]() ![]() ![]() İkrime de demiştir ki: “Vesvese veren şeytan, erkeklerde göğüs ve gözlerde; kadınlarda ise, kadın karşıdan gelinceye kadar gözlerinde, dönüp giderken de kalçasında yerleşip vesvese verir ![]() Cerir b ![]() Ala b ![]() ![]() Bana dedi ki: “Şeytan, kalbin aralığından içeri şöyle bir bakar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|