Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hadisler, iligili, kandiliyle, mevlid

Mevlid Kandiliyle İligili Hadisler

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mevlid Kandiliyle İligili Hadisler

Mevlid kandili hadisleri
Peygamber efendimizin doğumu ile ilgili hadisler

Mevlid kandili ile iligili hadisler

*Enes (ra)’den şöyle dediği rivayet olunmuştur: Bir bedevi Resûlullah (sas)’e:
– Kıyamet ne zaman kopacak? diye sordu Efendimiz:
– “Kıyamet için ne hazırladın?” buyurdu
– Allah ve Resûlünün sevgisini, dedi Bunun üzerine Hz Peygamber:
– “O halde sen, sevdiğin ile berabersin” buyurdu

*Hz Enes'in rivayet ettiği bir hadiste Peygamberimiz: “Hiçbiriniz, ben kendisine babasından, çocuğundan ve bütün insanlardan daha sevgili olmadıkça iman etmiş olmazsınız” buyurmuştur

*Ebu Hureyre'den rivayet edilen benzer bir hadiste de Hz Peygamber (sas): "Allah'a yemin ederim ki, hiçbiriniz, ben kendisine babasından ve çocuğundan daha sevgili olmadıkça iman etmiş olmazsınız” buyurmuştur

*Hz Ömer (ra) bu hadisi işitince: ''Ya Resûlüllah, sen bana nefsimden başka her şeyden daha sevgilisin'' dedi Hz Peygamber (sas) ''Ya Ömer nefsinden de sevgili olmalıyım” buyurunca; Hz Ömer (ra), “Nefsimden de” diyerek durumu arz etti Bunun üzerine Hz Peygamber (sas): “Ya Ömer, işte şimdi oldu'' cevabını verdi

*Enes (ra) Resulullah (as)’ın şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: “Şu üç özellik kimde bulunursa o kişi, imanın zevkine ermiş olur Allah ve Resulünü, her şeyden daha çok sevmek, sevdiği kimseyi sadece Allah için sevmek, Allah’ın kendisine iman nasip etmesinden sonra inançsızlığa düşmeyi, ateşe atılıyormuş gibi kötü görmek

*Ebu Hüreyre (ra), "Hz Peygamber (sas)'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: Benim misâlimle sizin misâliniz, şu temsile benzer: Bir adam var ateş yakmış Ateş etrafı aydınlatınca, pervaneler (gece kelebekleri) ve aydınlığı seven bir kısım hayvanlar bu ateşe kendilerini atmaya başlarlar Adamcağız onları kurtarmaya (mâni olmaya) çalışır Ancak hayvanlar galebe çalarak çoklukla ateşe atılırlar Ben (tıpkı o adam gibi) ateşe düşmememiz için belinizden yakalıyorum, ancak siz ateşe ateşe koşuyorsunuz"

*Hz Ömer (ra) bu hadisi işitince: ''Ya Resûlüllah, sen bana nefsimden başka her şeyden daha sevgilisin'' dedi Hz Peygamber (sas) ''Ya Ömer nefsinden de sevgili olmalıyım” buyurunca; Hz Ömer (ra), “Nefsimden de” diyerek durumu arz etti Bunun üzerine Hz Peygamber (sas): “Ya Ömer, işte şimdi oldu'' cevabını verdi
Rasûle bağlılığın eşsiz örneklerinden biri olan Hz Ömer, bir ara Peygamber Efendimizin huzuruna gelmiş ve: “Ey Allah’ın Rasûlü! Sen bana nefsimden başka her şeyden daha sevimlisin”, demişti Peygamberimiz de: “Ömer! Kendinden de!” buyurmuş, bunun üzerine Hz Ömer: “Kendimden de!”, deyince Hz Peygamber (as): “Ey Ömer, işte şimdi oldu!” cevabını vermişti (Tecrid, I, 31)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com