![]() |
Ahir Zamanla İlgili Hadisler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahir Zamanla İlgili HadislerAhir Zamanla İlgili Hadîsi Şerifler Ahir zaman ile ilgili hadis Ahir zaman hakkında hadisler 1- Emirleriniz hayırlılarınız, zenginleriniz cömertleriniz olduğu, işlerinizide aranızda şûrâ ile hallettiğiniz zaman, sizin için toprağın üstü altından daha hayırlıdır ![]() Ama emirleriniz şerlileriniz, zenginleriniz cimrileriniz olduğu, işlerinizide kadınlarınıza danışarak yaptığınız zaman, sizin için toprağın altı üstünden daha hayırlıdır ![]() (Süneni Tirmizî) 2- İnsanlar üzerine bir zaman gelir ki ;dertleri miğdeleri, malları şerefleri, kadınları kıbleleri, dinarları ve dirhemleri (paraları) dinleri olur ![]() ![]() (Sülemî- Hz ![]() ![]() 3- Kim Kur'ân okursa (ecrini) Allah'dan istesin ![]() ![]() (Tirmizî- İmrân ibni Hüseyin'den) 4- İnsanlar üzerine bir zaman gelecek ümmetimin zenginleri hac'ca seyahat, orta hallileri ticaret, fakirleri dilencilik, kurrâlarıda riya ve gösteriş için gideceklerdir ![]() (Deylemî - Enes'den r ![]() 5- İnsanlar üzerine bir zaman gelir ki; O zamanda dîninde sabreden, ateş közünü tutan gibidir ![]() (Tirmizî- Enes ibni Malik'den r ![]() 6- Ümmetimin ihtilafa düştüğü (bozulduğu) vakitde, sünnetime sımsıkı sarılan, ateş közünü tutan gibidir ![]() (Hakim) 7- Yakın bir zamanda ümmetime, ümmetlerin hastalığı isabet edecektir ![]() ![]() ![]() (Hâkim) 8- Elbette siz, sizden öncekilerin (yahudi ve hıristiyanların) yollarına karış karış, adım adım uyacaksınız ![]() ![]() (Hâkim - İbni Abbas'dan) 9- Ümmetimin zâlime "sen zâlimsin" demekten çekindiğini gördüğün zaman, muhakkakki onların düzelmesinden umut kesilmiştir ![]() (Ahmed İbni Hanbel - Abdullah İbni Ömer'den) 10- Kim zalim olduğunu bildiği halde ona yardım etmek için bir zalimle beraber yürürse, muhakkak ki o islamdan çıkmıştır ![]() (Taberânî - Mu'cem-ul Kebir) |
![]() |
![]() |
|