![]() |
Ahlak İle İlgili Hadisler, Ahlakla İlgili Hadisler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahlak İle İlgili Hadisler, Ahlakla İlgili HadislerAhlak hakkında Hadisler Ahlak ile ilgili hadis-i şerifler güzel ahlak ile ilgili hadisler Ahlak İle İlgili Hadisler hz muhammed güzel ahlakla ilgili hadisleri ![]() Allah Resûlü sav buyurdu: "Ben, güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim ![]() Ebû Hureyre radıyallahu anh ![]() ![]() Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: "iman bakımından müminlerin en mükemmeli, ahlâkça en güzel olanlar ve ailesine en güzel davrananlardır ![]() Aişe radıyallahu anha ![]() ![]() Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: "Kıyamet günü, müminin terazisinde, güzel ahlâktan daha ağır bir şey yoktur ![]() ![]() Ebû Derda radıyallahu anh ![]() ![]() Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: "içinizden en çok sevdiklerim ve kıyamet gününde mevki bakımından bana en yakın olanlarınız, ahlâkça en güzel olanlarınızdır ![]() En nefret ettiklerim ve kıyamet gününde benden en uzak olanlarınız ise, gevezeler, lafazanlar ve yüksekten atanlardır ![]() ![]() Câbir radıyallahu anh ![]() ![]() Ahlakınızı güzelleştiriniz) [İbni Lal] (Sizin imanca en güzeliniz, ahlakça en güzel olanınızdır ![]() (Ya Rabbi senden, sıhhat, afiyet ve güzel ahlak dilerim ![]() (Ben ancak güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim ![]() (Güzel ahlak, büyük günahları, suyun kirleri temizlemesi gibi temizler ![]() ![]() ![]() (Allahü teâlâ indinde kötü ahlaktan büyük günah yoktur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|