![]() |
Evlilik İle İlgili Hadisler, Evlilik Hakkında Hadisler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlilik İle İlgili Hadisler, Evlilik Hakkında HadislerEvlilik Hadisleri Evlilik İle İlgili Hadisi Şerifler Sevgili Peygamberimiz HZ ![]() ![]() ![]() Nikah benim sünnetimdendir ![]() Hz ![]() ![]() "Nikah benim sünnetimdendir ![]() ![]() Evleniniz! Zira ben, diğer ümmetlere karşı siz(in çokluğunuz) ile iftihar edeceğim ![]() Kimin maddi imkanı varsa hemen evlensin ![]() Kim maddi imkan bulamazsa (nafile) oruç tutsun ![]() ![]() (Kütüb-i Sitte, 6527) Mü'min, ALLAH'a takvadan sonra en ziyade saliha bir zevceden hayır görür ![]() ![]() ![]() Ebu Ümame radıyALLAHu anh'ın rivayetine göre: "Resulullah aleyhissalatu vesselam şöyle buyurmuşlardır: "Mü'min, ALLAH'a takvadan sonra en ziyade saliha bir zevceden hayır görür ![]() ![]() ![]() (Kütüb-i Sitte, 6532 ) Kim ALLAH'a pak ve temizletilmiş olarak ![]() ![]() ![]() Hz ![]() "Kim ALLAH'a pak ve temizletilmiş olarak kavuşmak isterse hür kadınlarla evlensin ![]() (Kütüb-i Sitte, 6535 Hz ![]() ![]() Kadın, halası veya teyzesi üzerine nikahlanamaz ![]() Ebu Musa radıyALLAHu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kadın, halası veya teyzesi üzerine nikahlanamaz ![]() Bakire kızlarla evlenin ![]() ![]() ![]() Üveym İbnu Saide radıyALLAHu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:"Bakire kızlarla evlenin ![]() ![]() (Kütüb-i Sitte, 6534 ) " ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() (Kütüb-i Sitte, 6559 ) Uğursuzluk yoktur ![]() ![]() Mıhmar İbnu Mu'aviye radıyALLAHu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'ın şöyle söylediğini işittim: "Uğursuzluk yoktur ![]() ![]() (Kütüb-i Sitte, 6579) Hz ![]() ![]() İbnu Abbas radıyALLAHu anhüma anlatıyor: "Hz ![]() ![]() Resulullah gelince: "Genç kızı (kocasına) gönderdiniz mi?" diye sordu ![]() Evdekiler "evet!" deyince "Kızla birlikte bir de çalgıcı gönderdiniz mi?" dedi ![]() Onlardan "Hayır göndermedik" cevabını alınca, Aleyhissalatu vesselam: "Ensar, aralarında gazel okuma adeti mevcut olan bir cemaattir ![]() ![]() (Kütüb-i Sitte, 6551 ) Güzellikleri sebebiyle kadınlarla evlenmeyin ![]() ![]() Abdullah İbnu Amr radıyALLAHu anhüma anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Güzellikleri sebebiyle kadınlarla evlenmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Kütüb-i Sitte,6532 ) Nutfeleriniz için (kadının) hayırlısını tercih edin ![]() Hz ![]() "Nutfeleriniz için (kadının) hayırlısını tercih edin ![]() ![]() (Kütüb-i Sitte, 6568 Senin o oğlun da bir damara çekmiş olabilir! İbnu Ömer radıyALLAHu anhüma anlatıyor: "Çölde yaşayan bedevilerden biri Resulullah aleyhissalatu vesselam'a geldi ve Ey ALLAH'ın Resulü! Karım, benim yatağımda siyah bir çocuk doğurdu ![]() ![]() Aleyhissalatu vesselam ![]() ![]() Adam "Evet, var!" deyince: "Renkleri nedir?" diye sordu ![]() Adam "Kızıl!" diye cevap verdi ![]() Aleyhissalatu vesselam "Aralarında siyah da var mı?" dedi ![]() Adam "Hayır!" deyince: "Peki boz deve var mı?" diye sordu ![]() Adam "Evet var!" deyince: "Pekiyi bu nereden oldu?" diye sordu ![]() Adam "Belki bir damara çekmiştir!" deyince: "Senin o oğlun da bir damara çekmiş olabilir!" buyurdular ![]() (Kütüb-i Sitte, 6583) |
![]() |
![]() |
|