Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali, alinin, etmiştir, vefat, ölümü

Hz Ali'nin Ölümü - Hz Ali Nasıl Vefat Etmiştir

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz Ali'nin Ölümü - Hz Ali Nasıl Vefat Etmiştir

hz alinin ölümü
hz ali nasıl ölmüştür

Hz Ali'nin yaralandığı gece fecir doğduğu zaman müezzini İbn Teyyah ve Bennac gelip namaza çağırdılar Hz Ali (ra) ise ağırlaşmış yatıyordu İkinci bir defa namaza çağırıldığımızda Hz Ali yine o haldeydi Üçüncü defa tek-rar gelince Hz Ali kalkarak yürüdü ve şu şiiri okudu:

Ölüm için kolonlarını sağlamca bağla! Muhakkak ölüm sana gelecektir Senin sahalarına indiğinde ölümden korkma!

Hz Ali (ra) küçük kapıya vardığında İbn Mülcem91 Hz Ali'ye hücum ederek hançerledi Bunun üzerine Hz Ali'nin kızı Ümmü Gülsüm dışarı çıktı ve şöyle dedi: 'Benimle sabah namazına ne oluyor? Kocam müminlerin emîri Hz Ömer sabah namazında öldürüldü Babam Hz Ali sabah namazında öldürüldü'

Kureyş'ten olan bir kişiden şöyle rivayet ediliyor: Hz Ali'yi (ra) İbn Mülcem vurduğunda Hz Ali şöyle haykırdı: 'Kabe'nin rabbine yemin ederim ki kazandım'
Muhammed b Ali'den şöyle rivayet ediliyor: "Hz Ali vurulduğunda oğullarına vasiyetini yaptı sonra ruhu kabzoluncaya kadar Lâ ilâhe illâllah'ı tekrar etti"

Hz Ali'nin oğlu Hasan (ra) ağırlaştığında Hz Hüseyin onun yanına vardı ve 'Ey Kardeşim! Niçin böyle kıvranıyorsun? Sen babaların olan Hz Peygamberin Ali b Ebi Talib'in huzuruna gidiyorsun Huveylid'in kızı Hatice'nin Muhammed'in kızı Fâtıma'nın huzuruna gidiyorsun ki onlar da senin annelerindir Hz Hamza ile Hz Cafer'in yanına gidiyorsun ki onlar da amcalarındır' dedi

Bunun üzerine Hz Hasan şöyle şöyle dedi: 'Ey kardeş! Ben öyle bir şeye (ölüme) hazırlanıyorum ki daha önce onun gibisiyle hiç karşılaşmamıştım'
Muhammed b Hasan'dan şöyle rivayet ediliyor: İbn Ziyad'ın askerleri Hz Hüseyin'in etrafını kuşattıklarında Hz Hüseyin de onların kendisiyle savaşacaklarını anladığında kalkıp arkadaşlarına bir hutbe irâd etti Allah'a hamd ve senâ'da bulundu ve sonra şöyle dedi: Olanları görüyorsunuz Muhakkak ki dünya bozuldu Onun iyiliği gitti Öyle ki ancak kabın sızıntısı gibi kaldı Hakkın terkedildiğini bâtılın yasaklanmadığını müşahede etmiyor musunuz? Mü'min bir kimse Allah'ın mülakatına rağbet göstersin Ben ölümü saadet olarak zâlimlerle beraber yaşamayı da cürüm olarak görüyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com