![]() |
Ramazan Bayramı Manileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Bayramı Manileriramazan bayramı ile ilgili maniler Bayram manileri, ramazan bayramıyla ilgili maniler Onbir ayın sultanı Hoş geldin ya ramazan Nur kapladı cihanı Hoş geldin ya ramazan Rabbimizin fermanı Dertlilerin dermanı Cehennemin kalkanı Hoş geldin ya ramazan Kadir gecesi kârdır Bin ay sevabı vardır Merhamet saçan yardır Hoş geldin ya ramazan Aylar için sultan Seviniyor Müslüman Sende inmiştir Kur’an Hoş geldin ya ramazan ![]() Gökten iner melekler Hoş geldin ya ramazan Kabul olur dilekler Hoş geldin ya Ramazan Eve bereket geldi Mü’minin yüzü güldü Kalplerden pası sildi Hoş geldin ya ramazan Allah’ın ihsan ayı Mü’mine burhan ayı Günaha gufran ayı Hoş geldin ya ramazan İlahi bir rahmetsin Gayet büyük nimetsin Hem müjde-i cennetsin Hoş geldin ya ramazan On bir ayın sultanı Kıymetlidir her anı Süslersin şu cihanı Hoş geldin ya ramazan Bir ni’metsin ki öyle Durma hiç tövbe eyle Bize şefaat eyle Hoş geldin ya ramazan ![]() İnan seni özledik Yollarını gözledik Elhamdülillah dedik Hoş geldin ya ramazan ![]() Teravihin bir başka İnsan geliyor aşka Bereket, ekmek aşta Hoş geldin ya ramazan Mü’min olan övünür Geldin diye sevinir Gafil sonra dövünür Hoş geldin ya ramazan Kur’an okur bütün diller Aşkıyla coştu gönüller Seherlerde açar güller Geldi mübarek ramazan Küsler gelir barışır Sevgi olur sitemler Mümin nura karışır Kalkar bütün elemler ![]() Kur’an okur bütün diller Aşkıyla coştu gönüller Seherlerde açan güller Geldi mübarek ramazan Kalenin ardı pınar Elimi soksam donar Orucu tutamazsın Yüreğim ona yanar ![]() Okudum yazar oldum Avare gezer oldum Her gün börek istiyor Nefsime kızar oldum ![]() Rabbimin melekleri Geziyor felekleri Bu ay ikram edenin Zay olmaz emekleri Sofrada fakir olsun Tabağı çukur olsun Karnı doyduktan sonra Duayı okur olsun Asalet kanda olur Her şey imanda olur Kefenin kıymeti yok Fazilet tende olur Bir elma beş olsaydı Armutla eş olsaydı İftarda hurma yemek Bize nasip olsaydı ![]() Tavşana kurdum pusu Gelir yahni kokusu İftarda az yemeli Sahurda çok doğrusu İftar vakti oldu mu? Ayran tasa doldu mu? Yanındaki fakire Yemek veren oldu mu? Mübarek ezan sesi Ruhuma sızan sesi En hoşu kokuların Oruçlunun nefesi Melekler yere iner Arza bir huzur siner Kadir gecesi Allah Mü’mine rahmet diler Bayram geldi neş’emize Düğün dernek köşemize Aman dostlar barışalım Şeytan gitsin peşimizde ![]() İyi bak sağ ile sola Kalbimiz sevinçle dola Ey mü’minler, Müslümanlar Bayramınız Kutlu Ola ![]() |
![]() |
![]() |
|