![]() |
Adalet Ve Bugün'ki Durumu |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Adalet Ve Bugün'ki Durumuİstanbul'un fethinden sonra Hazreti Fatih bütün mahkumları serbest bırakmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Durum Hazreti Fatih'e bildirildi ![]() ![]() ![]() - Sizlere şöyle bir teklifim var: Sizler İslam adaletinin tatbik edildiği memleketimi geziniz, müslüman hakimlerin ve müslüman halkımın davalarını dinleyiniz ![]() ![]() Hazreti Fatih'in bu teklifi papazlar için çok cazip gelmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir Müslüman bir yahudiden bir at satın almış, fakat hiçbir kusuru yok diye satılan at hasta imiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadiseyi daha sonra öğrenen kadı, atı alan müslümanı çağırtıp meseleyi şu şekilde halletmiş: - Siz ilk geldiğinizde ben makamımda bulunsa idim, sağlam diye satılan atı sahibine iade eder, paranızı alırdım ![]() ![]() Papazlar islam adaletinin bu derece ince olduğunu görünce parmaklarını ısırmışlar ve hiç zorlanmadan bir kimsenin kendi cebinden mal tazmin etmesi karşısında hayret etmişler ![]() Mahkemeden çıkan papazların yolu İznik'e uğramış ![]() Bir müslüman diğer bir müslümandan bir tarla satın alarak ekin zamanı tarlayı sürmeye başlar ![]() - Kardeşim ben senden tarlanın üstünü satın aldım, altını değil ![]() ![]() ![]() Tarlanın ilk sahibi ise daha başka düşünmektedir ![]() - Kardeşim yanlış düşünüyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadı, her iki şahsada çocukları olup olmadığını sorar ![]() ![]() Papazlar daha fazla gezmelerinin lüzumsuz olduğunu anlayıp doğru İstanbul'a Hazreti Fatih'in huzuruna gelirler ve şahit oldukları iki hadiseyi de aynen nakledip şöyle derler: - Bizler artık inandık ki, bu kadar adalet ve biribirinin hakkına saygı ancak İslam dininde vardır ![]() ![]() ![]() ECDATLARIMIZDAN BİZE GEÇEN ADALET ÖRNEKLERİNDEN DERS ALMAMIZ VE KENDİMİZE ÇEKİ DÜZEN VERMEMİZ VE İBRET ALMAMIZ GEREKLİDİR
![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Adalet Ve Bugün'ki Durumu |
![]() |
![]() |
#2 |
VANDETTA
![]() |
![]() Cevap : Adalet Ve Bugün'ki DurumuOsmanlı bu sayede yüzyıllar boyunca tüm dünyaya fermen okudu,İslam şuuru verilmiş gençlik sayesinde,teşekkürler konu için ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Adalet Ve Bugün'ki Durumu |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]() Cevap : Adalet Ve Bugün'ki Durumutşkler paylaşım için gülgüzeli ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|