Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
739, giriliyor, ilkokuldan, sınava, üniversiteye

İlkokuldan Üniversiteye Kadar 739 Sınava Giriliyor...

Eski 03-21-2008   #1
gülgüzeli

İlkokuldan Üniversiteye Kadar 739 Sınava Giriliyor...

İlkokuldan üniversiteye kadar 739 sınava giriliyor

Türkiye’de öğrenci olmak için yüzlerce sınav maratonundan geçmek gerekiyor Eğitim-Sen’in yaptığı araştırma bir öğrencinin ilköğretimden üniversite sonuna kadar okul ve dershanelerde tam 739 sınava girmek zorunda kaldığını ortaya koydu

Türkiye’de bir öğrenci, okula adım attığı günden, üniversite sonuna kadar yılda ortalama 46 sınava giriyor

İlköğretim kurumları yönetmeliğine göre bir öğrenci 4’üncü sınıftan 8’inci sınıfın sonuna kadar, haftalık ders saati 3 ve 3’ten az olan derslerden en az 2; 3’ten fazla olan derslerde ise en az 3 sınava girmek zorunda Böylece ilköğretimdeki sınav sayısı 182’yi buluyor

Liselerde zorunlu olan sınav sayısı ise hazırlık sınıfında 76, birinci ve ikinci sınıfta 84’er ve son sınıfta 74’ten, toplam 318’e ulaşıyor Üstelik bu rakama bütünleme ve telafi sınavları dahil değil

Sınavlar okullarla sınırlı kalmıyor
İlköğretim öğrencileri OKS’ye, lise öğrencileri de ÖSS’ye hazırlanabilmek için gittikleri dershanelerde tam 118 sınava giriyor

Okul eğitimini öne çıkarma ¤¤¤iyle getirilen yeni modeller de dershane bağımlılığını yok edemedi MEB verilerine göre, 1975-76 yılında dershane sayısı 157, öğrenci sayısı 45582 iken, 2006-2007 yılında dershane sayısı 3986’ya öğrenci sayısı ise 1 milyon 72 bine ulaştı

alıntı

Cevap : İlkokuldan Üniversiteye Kadar 739 Sınava Giriliyor...

Eski 03-26-2008   #2
xxmxx

bence daha fazladır ya ama gene paylaştiniz için sağolun
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-26-2008   #3
ngn.dz

yazık bizeeeeee

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com