Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Akdeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alibeyli, erdemli, köyü, mersin

Alibeyli Köyü Erdemli Mersin

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alibeyli Köyü Erdemli Mersin

Erdemli Alibeyli Köyü - Alibeyli Köyü Hakkında - Alibeyli Köyü Tanıtımı - Alibeyli Köyü Resimleri

Köy Muhtarı: Bilgi yok

Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi yok

Rakım : Rakım 1160 metre

Uzaklık : Tapureli üzerinden Erdemli'ye 40 km mesafededir

Ulaşım : Günün her saatinde araç bulunur Yayla sezonu başlayınca araç sıkıntısı yoktur Ayrıca özel araçlarla da ulaşmak mümkündür

Eğitim : Köyde ilköğretim okulunda birinci kademe öğrencileri beşinci sınıfa kadar eğitim-öğretim görmektedir İkinci kademe öğrencileri Tapureli Köyü İlköğretim Okulu'na taşınmaktadır

Sağlık : Köyde bir adet sağlık evi vardır

Nüfus : 2000 yılı nüfus sayımına göre köyün nüfusu 805'tir Fakat yazın yazlık nüfus 1200 civarında olmaktadır

Hane sayısı : Köyde toplam 380 hane vardır

Cami : Köyde bir adet cami vardır Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı bir Kur'an kursu da mevcuttur

Yetiştirdiği ürünler : Domates, fasulye ve salatalık yetiştirilmektedir Elma, kiraz ve şeftali yetiştirilen en önemli meyvelerdir Ayrıca buğday ve nohut ekimi de yapılmaktadır

Geçim kaynağı : Çiftçilik ve hayvancılık en önemli geçim kaynağıdır Yayla sebzeciliği ve seracılık gelişmektedir Fazla olmasa da küçükbaş hayvancılığı da yapılmaktadır

Köy odası : Köyde bir adet köy odası mevcuttur

Tarihi eserler : Köyün her tarafında artık yok olmaya yüz tutmuş Roma ve Bizanslılar'dan kalma, kale harabelerine, mezarlara, su sarnıçlarına ve ören yerlerine rastlanmaktadır

İçme suyu : Köyde yeteri kadar içme suyu vardır

Sulama suyu : Sulama suyu vardır, ancak yeterli değildir Sulama amaçlı sondaj kuyuları vardır Sulama suyunun bir kısmı Lemas çayından getirilmektedir

İklim : Yazlar sıcak ve kurak, kış mevsimi soğuk ve yağışlı(kar ve yağmurlu) geçmektedir Karasal iklime geçiş yerlerindendir

Köy hakkında genel bilgi : 1800'lü yıllarda iskâna tabi tutulan Yörüklerden oluşturulmuştur Bu bölgeye, Oğuzların 24 boyundan biri olan Beğdilli kolunun Çukurova'dan Karaman yöresine yaylaya çıkan konar-göçer Türkmenler yerleştirilmiştir

Elbeyli köyünden ayrılarak kurulan köy, ladin ağaçlarının çok olduğu ormanlarla kaplıdır Köyde yayla sebzeciliği hızla gelişmektedir Köyün ürünlerini değerlendirmek için Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurulmuştur

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com