Alibeyli Köyü Erdemli Mersin |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alibeyli Köyü Erdemli MersinErdemli Alibeyli Köyü - Alibeyli Köyü Hakkında - Alibeyli Köyü Tanıtımı - Alibeyli Köyü Resimleri Köy Muhtarı: Bilgi yok Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi yok Rakım : Rakım 1160 metre Uzaklık : Tapureli üzerinden Erdemli'ye 40 km mesafededir Ulaşım : Günün her saatinde araç bulunur Yayla sezonu başlayınca araç sıkıntısı yoktur Ayrıca özel araçlarla da ulaşmak mümkündür Eğitim : Köyde ilköğretim okulunda birinci kademe öğrencileri beşinci sınıfa kadar eğitim-öğretim görmektedir İkinci kademe öğrencileri Tapureli Köyü İlköğretim Okulu'na taşınmaktadır Sağlık : Köyde bir adet sağlık evi vardır Nüfus : 2000 yılı nüfus sayımına göre köyün nüfusu 805'tir Fakat yazın yazlık nüfus 1200 civarında olmaktadır Hane sayısı : Köyde toplam 380 hane vardır Cami : Köyde bir adet cami vardır Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı bir Kur'an kursu da mevcuttur Yetiştirdiği ürünler : Domates, fasulye ve salatalık yetiştirilmektedir Elma, kiraz ve şeftali yetiştirilen en önemli meyvelerdir Ayrıca buğday ve nohut ekimi de yapılmaktadır Geçim kaynağı : Çiftçilik ve hayvancılık en önemli geçim kaynağıdır Yayla sebzeciliği ve seracılık gelişmektedir Fazla olmasa da küçükbaş hayvancılığı da yapılmaktadır Köy odası : Köyde bir adet köy odası mevcuttur Tarihi eserler : Köyün her tarafında artık yok olmaya yüz tutmuş Roma ve Bizanslılar'dan kalma, kale harabelerine, mezarlara, su sarnıçlarına ve ören yerlerine rastlanmaktadır İçme suyu : Köyde yeteri kadar içme suyu vardır Sulama suyu : Sulama suyu vardır, ancak yeterli değildir Sulama amaçlı sondaj kuyuları vardır Sulama suyunun bir kısmı Lemas çayından getirilmektedir İklim : Yazlar sıcak ve kurak, kış mevsimi soğuk ve yağışlı(kar ve yağmurlu) geçmektedir Karasal iklime geçiş yerlerindendir Köy hakkında genel bilgi : 1800'lü yıllarda iskâna tabi tutulan Yörüklerden oluşturulmuştur Bu bölgeye, Oğuzların 24 boyundan biri olan Beğdilli kolunun Çukurova'dan Karaman yöresine yaylaya çıkan konar-göçer Türkmenler yerleştirilmiştir Elbeyli köyünden ayrılarak kurulan köy, ladin ağaçlarının çok olduğu ormanlarla kaplıdır Köyde yayla sebzeciliği hızla gelişmektedir Köyün ürünlerini değerlendirmek için Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurulmuştur Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|