![]() |
Alibeyli Köyü Erdemli Mersin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alibeyli Köyü Erdemli MersinErdemli Alibeyli Köyü - Alibeyli Köyü Hakkında - Alibeyli Köyü Tanıtımı - Alibeyli Köyü Resimleri Köy Muhtarı: Bilgi yok Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi yok Rakım : Rakım 1160 metre ![]() Uzaklık : Tapureli üzerinden Erdemli'ye 40 km ![]() ![]() Ulaşım : Günün her saatinde araç bulunur ![]() ![]() ![]() Eğitim : Köyde ilköğretim okulunda birinci kademe öğrencileri beşinci sınıfa kadar eğitim-öğretim görmektedir ![]() ![]() Sağlık : Köyde bir adet sağlık evi vardır ![]() Nüfus : 2000 yılı nüfus sayımına göre köyün nüfusu 805'tir ![]() ![]() Hane sayısı : Köyde toplam 380 hane vardır ![]() Cami : Köyde bir adet cami vardır ![]() ![]() Yetiştirdiği ürünler : Domates, fasulye ve salatalık yetiştirilmektedir ![]() ![]() ![]() Geçim kaynağı : Çiftçilik ve hayvancılık en önemli geçim kaynağıdır ![]() ![]() ![]() Köy odası : Köyde bir adet köy odası mevcuttur ![]() Tarihi eserler : Köyün her tarafında artık yok olmaya yüz tutmuş Roma ve Bizanslılar'dan kalma, kale harabelerine, mezarlara, su sarnıçlarına ve ören yerlerine rastlanmaktadır ![]() İçme suyu : Köyde yeteri kadar içme suyu vardır ![]() Sulama suyu : Sulama suyu vardır, ancak yeterli değildir ![]() ![]() ![]() İklim : Yazlar sıcak ve kurak, kış mevsimi soğuk ve yağışlı(kar ve yağmurlu) geçmektedir ![]() ![]() Köy hakkında genel bilgi : 1800'lü yıllarda iskâna tabi tutulan Yörüklerden oluşturulmuştur ![]() ![]() Elbeyli köyünden ayrılarak kurulan köy, ladin ağaçlarının çok olduğu ormanlarla kaplıdır ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|