![]() |
Doğusandal Köyü Erdemli Mersin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğusandal Köyü Erdemli MersinDoğusandal Köyü Bilgileri - Doğusandal Köyü Hakkında - Doğusandal Köyü Tanıtımı - Doğusandal Köyü Resimleri İlçe: ERDEMLİ - İl: MERSİN Köy Muhtarı: HASAN BULUT Muhtarlık Erişim Bilgileri: Cep Telefonu: 0 (536) 644 53 90 Doğusandal, Mersin'in Erdemli ilçesinin bir köyüdür ![]() ![]() Ulaşım Erdemli'ye ulaşmak için Çeşmeli kasabasına gelmek lazımdır ![]() ![]() Eğitim Köyde ilköğretim okulu olmadığı için öğrenciler Karayakup ilköğretim okuluna taşınmaktadır ![]() ![]() Sağlık Köyde sağlık ocağı veya sağlık evi yoktur ![]() Nüfus 2000 yılı nüfus sayımına göre köyün nüfusu 320'dir ![]() ![]() Cami Köyde iki tane cami vardır ,yalnız sadece biri kullanılmaktadır ![]() Mahalleler Aşağı, Orta ve Yukarı olmak üzere toplam üç mahalleden oluşmaktadır ![]() Yetiştirdiği ürünler Limon, portakal, domates, zeytin, harnup en önemli ürünlerdendir ![]() Geçim kaynağı Köylü çiftçilik ve hayvancılık ile uğraşır ![]() ![]() ![]() Tarihi eserler Köyün içinde tarihi bir taş çeşme ve önünde yaklaşık 400 yıllık bir çınar ağacı, bir de tarihi çamaşırhanesi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Su Köyde içme suyu şebekesi vardır ![]() ![]() İklim Köyde tipik Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir ![]() Köy hakkında genel bilgi Köyün kuruluşu, yaklaşık olarak 440 yıl öncesine dayanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Yerel Net, Vikipedi Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|