![]() |
Mersin Yöresel Halk Oyunları - Mersinin Halk Oyunları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mersin Yöresel Halk Oyunları - Mersinin Halk OyunlarıMersinin Yöresel Halk Oyunları, Mersinin Yöresel Oyunları, Mersinin Halk Oyunları, Defne kokulu Toros sırtlarından portakal tüten Mersin bahçelerine kadar uzanan topraklarda allı pullu şalvarlarla nazlı nazlı oynanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mersin Yöresi Halk Oyunları AdanaMersin Yöresi Halk Oyunları Mersin ve Tarsus bölgelerinde karakterce bir kalan belli başlı iki oyun vardır: Mengi (Toros Mengisi) ile Adana Üç Ayak Halayı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mengi aşk oyunudur ![]() Pınar başı ben olayım Bulanırsam bulanayım Sevdiğimi verin bana Dilenirsem dileneyim ![]() Kazan kaynar taşmaz mı? Yol gedikten aşmaz mı? Ağlamayın sevdiğim Ayrılan kavuşmaz mı? Üç Ayak Halayı da öbür halaylar gibi el ele tutuşularak oynanır ![]() İndim dereye taş bulamadım Çok aradımMersin Yöresi Halk Oyunları çok da gezdim Kendime münâsip eş bulamadım Seyhan (Adana) oyunlarında kadın giyimliMersin Yöresi Halk Oyunları yüz yılların geleneği inceliktendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|