Altaş Köyü Afşin Kahramanmaraş |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Altaş Köyü Afşin KahramanmaraşAltaş Köyü Afşin Bilgileri - Altaş Köyü Hakkında - Altaş Köyü Tanıtımı -Altaş Köyü Resimleri İlçe: AFŞİN - İl: KAHRAMANMARAŞ Köy Muhtarı: İSMAİL ARSLAN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0344 5341254 Cep Telefonu: 0542 6057158 Kahramanmaraş Bilgiler Nüfus 1179 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 46500 Alan Kodu 0344 Yönetim Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi İl Kahramanmaraş İlçe Afşin Web Sitesi Altaş, Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir köydür Tarihçe Köy, çok eski yerleşim yeri olmasına karşın isminin nereden geldiği bilinmemektedir Ancak köyde bulunan höyük ve Bizans döneminden kalma yapılar, köyün tarih boyunca yerleşke olarak kullanıldığını göstermektedir Kültür Köyünde birlik beraberlik ruhu gelişmiştir Bayramlaşmalar ve bayram ziyaretleri aksatılmadan sürdürülür Cenaze evlerini ziyaret, cenaze evlerine yardım, imece köyde devamedegelen belli başlı ananelerdendirToga, sulubörek, içliköfte, dibiniyakma bellibaşlı damak tatlarındandır Coğrafya Kahramanmaraş iline 120, Afşin ilçesine lo Km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Türkiye'de Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir Ekonomi Köy halkı geçimini genellikle tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır Tarımda Ayçiçeği, Şekerpancarı, Buğday, Sebze ve meyvecilik ileri düzeydedir Köyde 1980 yıllara kadar bağcılık gelişmiş düzeyde iken şu an bağcılıkla uğraşan bulunmamaktadır Adatepe Barajı'nın faaliyete geçmesiyle arazi sulamasında çekilen sıkıntıların bitmesiyle Altaş köyünde tarımın çok ileri bir seviyeye ulaşacağı öngörülmektedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2010 1316 2000 1179 1997 1176 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köye 8 derslikli yeni ilköğretim binası yapımı tamamlanmıştır))VE))DERS ))BAŞLAMIŞDIR Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur ancak 2010 yılında tamamlanmış olacaktır PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır Sağlık ocağı yoktur, sağlık evi mevcuttur Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, ulaşımı diğer köylere oranla kolay ve gelişmiştir Köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|