Minehüyük Köyü Türkoğlu Kahramanmaraş |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Minehüyük Köyü Türkoğlu KahramanmaraşMinehüyük Köyü Bilgileri - Minehüyük Köyü Hakkında - Minehüyük Köyü Tanıtımı - Minehüyük Köyü Resimleri İlçe: TÜRKOĞLU - İl: KAHRAMANMARAŞ Köy Muhtarı: HIDIR ÇİFTÇİ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (344) 658 65 16 Cep Telefonu: 0 (537) 572 24 11 Minehüyük, Kahramanmaraş ilinin Türkoğlu ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köy kurulmadan önce ön tarafı(Gavur Gölü) sazlıktı, arka tarafını ise İslahiye Askeri Taburu atış alanı olarak kullanıyordu Burada bir köy kurulma fikri, 1960'lı yılların başında Şekeroba köyünde sığır çobanlığı yapan Elbistan - Tapkıranlı İbo Gök tarafından gerçekleştirildi Köy cevresin de bulunan tarihi kalintilar ,bizanslilar veya romalilardan kaldigi tahmin ediliyorAyrica köy cevresinde bulunan tarihi eserler Maras müzesinde koruma altinda oldugu biliniyorVe köyün tarihi bu güne kadar resmi bir kurulus tarafindan arastirilmamistir Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Kahramanmaraş iline 36 km, Türkoğlu ilçesine 12 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 1022 1997 896 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırbir de oranın insanları dış ülkelere daha çok göç veriyor Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Hıdır Çiftçi 1999 - İmam Arslan 1994 - İmam Arslan 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır köy kendi cabalariyla ortaokulu insa eti simdide kendi cabalariyla saglik ocagi insa etmeye calisiyorlar yani anlasilan devlet tarafinda eyitim ve saglik hakinda hic bir yardim yapilmiyor Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|