![]() |
Tilkiler Köyü Pazarcık Kahramanmaraş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tilkiler Köyü Pazarcık KahramanmaraşTilkiler Köyü Pazarcık Bilgileri - Tilkiler Köyü Pazarcık Hakkında - Tilkiler Köyü Pazarcık Tanıtımı -Tilkiler Köyü Pazarcık Resimleri İlçe: PAZARCIK - İl: KAHRAMANMARAŞ Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok Kahramanmaraş Bilgiler Nüfus 632 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 46700 Alan Kodu 0344 Yönetim Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi İl Kahramanmaraş İlçe Pazarcık Web Sitesi Tilkiler, Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur ![]() ![]() bu çocuğun sülalesinden gelen köye Tilkiler, Kürtçe Riviyon denmiştir ![]() Kültür Köy Kürt/Alevi köyüdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Kahramanmaraş iline ? km, Pazarcık ilçesine 21 km uzaklıktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Kendirli mezrasını gecdiğinizde düzlük ve tepe goreceksiniz ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 632 Ekonomi Köyün ekonomisinde tarım ve hayvancılık önemli bir yer almaktadır ![]() ![]() ![]() 1970'lerde başlayıp 1990'lı yıllarda iyice artan göç birçok köyün boşalmasına neden olmuştur ![]() ![]() ![]() Nüfusun büyük bir kesimi Antep veya Avrupa'ya göç etmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Köy çocukları Pazarcık ilk ve orta öğretim okullarına gidip geliyolar ![]() ![]() ![]() Tilkiler Köyünde hala yüzlerce çocuk olmasına rağmen ilkokul bulunmamaktadır ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|