Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Akdeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elbistan, gümüşdöğen, kahramanmaraş, köyü

Gümüşdöğen Köyü Elbistan Kahramanmaraş

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gümüşdöğen Köyü Elbistan Kahramanmaraş

Gümüşdöğen Köyü Elbistan Kahramanmaraş Hakkında - Gümüşdöğen Köyü Elbistan Kahramanmaraş Tanıtımı - Gümüşdöğen Köyü Elbistan Kahramanmaraş Bilgileri - Gümüşdöğen Köyü Elbistan Kahramanmaraş Resimleri

İlçe: ELBİSTAN - İl: KAHRAMANMARAŞ

Kültür
Köyün kültürü ile ilgili detaylı bilgiyi wwwzerdekescom sitesinden edinebilirsinizYakın gelecekte kısa bir içerik eklenecektir

Coğrafya
Etrafı görkemli dağlarla çevrili olan ZERDEKEŞ KÖYÜ büyük bir vadiyi andırırKöyün en yüksek dağı Salavan Dağı (2370 m)"dırGeçmişte üzeri ormanla kaplı olan bu dağlar zamanla bilinçsiz tüketim neticesinde bugün kıraç bir görünün halini almıştırKöy; Elbistan,Nurhak ve Ekinözü ilçelerinin arasında önemli bir jeopolitik konuma sahiptirGeçmişte bu coğrafyadan İpek Yolu"nun geçtiği söylenmektedir

İklim
Köyün iklimi,karasal iklim olup yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk yağışlı geçer

Köy Muhtarı:
Cumali KAYA

Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
344 4732221
Cep Telefonu:
(544) 3081620

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:
2000/148

1997/172

İle Uzaklığı:173 km

İlçeye Uzaklığı:13 km

Rakım:1480 m

Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Var / Faal Değil
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Yok
Su Şebekesi
Var
Kanalizasyon
Yok

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak yaşanan bazı olaylardan dolayı bugun kullanılmamakta olup taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesiKöyün yakın geçmiste köylunun imece usulu kendi aralarında topladıkları paralarla ve göstermis oldukları buyuk özveriyle tamamlanmıs ve köyün içme suyu sorunu çözüme kavuşmuştur ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı Köye önemli katkıları olan eski köy muhtarı Ali EREN zamanında kendisi tarafından yaptırılmıs projelerden biri olan ve BAKIMBİNA olarak bilinen bir sağlık ocagı mevcuttur Bu saglık ocagı zamana yenik dusmus ve bakımsızlıktan dolayı bugun harabe haline gelmistir Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Kaynak : Yerel Net
Kaynak :Vikipedi, özgür ansiklopedi

Köyünüze Ait Bilgi Ve Resimleri Bu Bölümde Paylasabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com