![]() |
İsparta Ninileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsparta NinileriIsparta Yöresine Ait Ninniler Hakkinda - Bebek Ninnileri Sözleri - Isparta Yöresi Ninniler Yörede söylenen ninniler çocuk emzirilip kundaklandıktan sonra salıncakta, beşikte, ayak üzerinde veya kucakta sallanıp uyutulmaya çalışılırken tizden pese doğru söylenen bir ezgi şeklindedir ![]() ![]() Yörede söylenen bazı ninnilerde başlangıç ifadeleri olarak " Dandini dandini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yörede tespit edilen ninniler alfabetik sıralamaya uygun olarak aşağıda verilmiştir: Al beşik aldırayım İçine güller doldurayım Uyu uyan kaldırayım Ninni benim güzel yavrum ninni ![]() ![]() ![]() Dandini dandini ton ton ninni Ninni benim güzel yavruma ninni Eeeeeee ninni Uyusun da büyüsün de ninni ![]() ![]() ![]() Hu hu diyen dervişler Hak yoluna durmuşlar Bir fırın ekmek yemişler Daha var mı demişler? Ninni ![]() ![]() ![]() Isparta’nın yolları düzdür Geceler bize gündüzdür Garip anan yalnızdır Uyusun da büyüsün yavrum ninni ![]() ![]() ![]() Isparta’nın yollarında Kiraz sallanır dallarında Uyu yavrum sallarımda Uyu yavrum ninni ![]() ![]() ![]() Nice bağlarda gül biter Gülün dallarında bülbül öter Güzel yavrum sana baha mı yeter? Ninni benim biricik yavrum ninni ![]() ![]() ![]() Ninni desem yaraşır Gül bahçeyi dolaşır Mahallenin kızları Benim oğluma sataşır ninni ![]() ![]() ![]() Yoldan geçer Gülcü Baba Eğninde var yeşil aba Eğridir'de yatan Aslan Baba, Çocuğuma uykular yolla ninni ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|