![]() |
Hatay Künefe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hatay KünefeKünefe ![]() 150 gr ![]() 125 gr ![]() Şurubu için: 2 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Kadayıf tel tel ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() 24 cm ![]() ![]() ![]() Peynir tel tel ayrılarak veya rendelenerek kenarlara taşmayacak şekilde yerleştirilir ![]() Kalan kadayıf peynirin üzerini örtecek şekilde yerleştirilir ![]() ![]() Orta ateşte önce altı kızartılır ![]() ![]() Şeker ve su karıştırılarak 5 dakika kaynatılır ![]() ![]() Sıcak kadayıfın üzerine dökülür ![]() Şurubu çekince sıcak olarak servis yapılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|