Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Akdeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hatay, künefe

Hatay Künefe

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Künefe




Künefe
tel kadayıf

150 gr tereyağ

125 gr dil peyniri(tuzsuz)

Şurubu için:

2 su bardağı şeker

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:


Kadayıf tel tel ayrılır Bıçakla üç parmak genişliğinde kesilirEritilmiş tereyağı üzerine dökülür Bastırmadan yağla ovalanır

24 cm çapında tepsi veya tavaya kadayıfın yarısı koyulur Düz bir tabakla iyice bastırılır

Peynir tel tel ayrılarak veya rendelenerek kenarlara taşmayacak şekilde yerleştirilir

Kalan kadayıf peynirin üzerini örtecek şekilde yerleştirilir Tabakla tekrar bastırılır

Orta ateşte önce altı kızartılır Sonra çevirip üstü kızartılır

Şeker ve su karıştırılarak 5 dakika kaynatılır Limon suyu eklenip iki dakika sonra ocaktan alınır

Sıcak kadayıfın üzerine dökülür(Şurup da kadayıf da sıcak olmalı)

Şurubu çekince sıcak olarak servis yapılır(Soğuyunca peynir sertleşir lezzet bozulur)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.