|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, hakkında, hatay, iskendurun, köyü, nergizlik |
![]() |
Nergizlik Köyü Hakkında Bilgi İskendurun Hatay |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nergizlik Köyü Hakkında Bilgi İskendurun HatayNergizlik Köyü İskendurun Bilgileri - Nergizlik Köyü Hakkında - Nergizlik Köyü Tanıtımı - Nergizlik Köyü Resimleri İlçe: İSKENDERUN - İl: HATAY Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/690 1997/640 İle Uzaklığı: 74 km İlçeye Uzaklığı: 14 km Rakım: 435 m Sağlık Evi Var / Faal Değil Sağlık Ocağı Var / Faal Değil İlköğretim Okulu Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Var Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Bilgiler Nüfus 640 (2000) Koordinatlar 36°34′N″, 36°9′E″ Posta Kodu 312xx Alan Kodu (+90) 326 Yönetim Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi İl Hatay İlçe İskenderun Web Sitesi Nergizlik Köyü Nergizlik, Hatay ilinin İskenderun ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adının dağların eteklerinde yetişen nergis çiçeğinden gelmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Hatay iline uzaklığı 74 km, İskenderun'a uzaklığı 14 km'dir ![]() İklim Köyün iklimi, Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus 2008 TÜİK verilerine göre; Toplam Erkek Kadın Nergizlik: 689 356 333 Yıllara göre köy nüfus verileri 2000 690 1997 640 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Altyapı bilgileri Su ve kanalizasyon şebekesi yoktur ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|