![]() |
Bademli Köyü Karamanlı Burdur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Köyü Karamanlı Burdurbademli köyü bilgileri - bademli köyü tanıtım - bademli köyü resimleri Bademli köyü, Türkiye'de Burdur ilinin Karamanlı ilçesi merkezinin 15 km uzağında bulunan ve 576 kişilik nüfusunun çoğunluğu tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir köydür ![]() Birkaç höyüğe de evsahipliği yapan köy 150 haneden oluşmaktadır ![]() Bademli, Burdur ilinin Karamanlı ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün üç tepeler merkesinde yapılan kazılar 500 lü yıllardan kalma anıt mezarlar ve bu mezarlara follos taşları bulunmuştur 2008 yılında yapılacak restore calışmaları sonunda turizme acılacaktır ![]() Kültür Köyde eski bayramlardan kalma amin töreni yapılmakta bu törenden sonra toplu olarak mezarlık ziyareti yapılmaktadır ![]() ![]() Coğrafya Burdur iline 55 km, Karamanlı ilçesine 15 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 576 1997 531 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır bunun yanısıra (Karataş Gölü) göl balıkçıgı yapılmaktadır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır sadece 3 sınıfa kadar egitim vermektedir (ögretmen eksikliğinden) yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kaynak/ yerel net / vikipedi / özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|