![]() |
Burdur Yemekleri - Burdurun Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Burdur Yemekleri - Burdurun Yemek KültürüBurdur mutfak kültürü - Burdru yemekleri - Burdur mutfağı - Burdur geleneksel yemekleri - Burdur yöresel yemekleri Burdur mutfak kültüründe dağlık ormanlık alanlardan toplanan kekik, nane gibi hoş kokulu bitkilerle hazırlanan et yemekleri yaygın ![]() ![]() ![]() Burdur'un yöresel yemeklerinden; testi kebabı, Burdur şiş, kabak helvası, ceviz ezmesi, ceviz helvası, Burdur muhallebisini sayabiliriz ![]() ![]() Kışlık yiyecek yapımı arasında; pekmez, salça, reçel, turşu, bulgur, tarhana, zeytin, salamura, pestil yer alır ![]() ![]() ![]() ![]() Burdur ve çevresinde hamur işleri de mutfak kültüründe önemli bir yere sahip ![]() ![]() Bunlar daha çok kandil, bayram, doğum gibi özel günlerde hazırlanan yemek çeşitleri ![]() ![]() ![]() Yörede çeşitli şifalı olduğuna inanılan ot, sebze ve meyveler hastalıkların tedavisinde kullanılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|