Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Akdeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antalya, finike, günçalı, köyü

Günçalı Köyü Finike Antalya

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Günçalı Köyü Finike Antalya

Günçalı Köyü FinikeBilgileri - Günçalı Köyü Hakkında - Günçalı Köyü Tanıtımı - Günçalı Köyü Resimleri

İlçe: FİNİKE - İl: ANTALYA

Köy Muhtarı: Bilgi Yok

Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok

Antalya

Bilgiler

Nüfus 1250 (2000)

Koordinatlar

Posta Kodu 07740

Alan Kodu 0242

Yönetim

Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi

İl Antalya

İlçe Finike

Web Sitesi

Günçalı, Antalya ilinin Finike ilçesine bağlı bir köydürKöyün adı Ernez olarak değiştirilmiştir Ernez köyün eski adı olup, eski adına geri dönülmüştür

Tarihi

Köyün mö yyıllara ait şehir kalıntıları vardır bu şehri kuran kralın kızının adı erenosdur kral bu şehire kızının adını koymuştur ve günümüze kadar bu böyle ernez olarak değişmiştir

Kültür

Köy halkı'nın tamamı yörük olduğu için örf adetleri yaşım biçimleri de tamamen yörük kültürüdür

Coğrafya

Antalya iline 173 km, Finike ilçesine 60 km uzaklıktadır

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedirakdeniz bölgesinin en çok rüzgar alan bir bölgesidir güneyden deniz iklimi ve kuzeydende karasal dağ esintilerini alır

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007 1510

2000 1300

1997 - 950

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Köyde bol miktarda zeytin ve nar yetiştirilmektedirTürkiye'nin en kaliteli çam balı bu köyde yetiştirilmektedir

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Abdurahman FIRTINA

2004 - Mehmet TOZLU

1999 - Mehmet BAŞARAN

1994 - Mehmet BAŞARAN

1989 - Mehmet BAŞARAN

1984 - Necip UÇTU

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır 12 ve 3 sınıf birleştirilmiş olarak eğitim görmektedir 4 ve 5 sınıflar Finike Kum Pansiyonlu İlköğretim Okuluna devam etmektedirKöyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı yoktur ancak sağlık evi vardır ama faal değildir Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Köyün ilçeye uzaklığı 60 km'dir

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com