Hacıyusuflar Köyü Elmalı Antalya |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hacıyusuflar Köyü Elmalı AntalyaHacıyusuflar Köyü Elmalı Bilgileri - Hacıyusuflar Köyü Hakkında - Hacıyusuflar Köyü Tanıtımı - Hacıyusuflar Köyü Resimleri İlçe: ELMALI - İl: ANTALYA Köy Muhtarı: MEHMET ÖZEN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 02426141004 Cep Telefonu: 05369381591 Antalya Bilgiler Nüfus 192 (2000) Rakım 1440 metre Koordinatlar Posta Kodu 07700 Alan Kodu 0242 614 Yönetim Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi İl Antalya İlçe Elmalı Web Sitesi Hacıyusuflar, Antalya ilinin Elmalı ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köy adını; köye ilk yerleşen ve kurucusu olarak kabul edilen Hacı Yusuf adlı kişiden almıştır Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Antalya iline 127 km, Elmalı ilçesine 30 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Akdeniz İkliminin etki alanı içerisinde olmazına rağmen, iç kesimde kalması ve yükseltisinin fazla olması nedeniyle karasal iklimin etkisi görülmektedir Yazları sıcak ve kurak kışları soğuk ve zaman zaman kar yağışlı geçer Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 192 1997 188 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 -MEHMET ÖZEN 2004 -MEHMET KÖKEN 1999 -MEHMET KÖKEN 1994 -RÜSTEM ALTINTAŞ 1989 -MEHMET KÖKEN 1984 -MEHMET KÖKEN Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kapalıdır Okul çağındaki çocuklar taşımalı eğitim kapsamında Eskihisar köyünde eğitim-öğretim yapmaktadır Köyün [[içme suyu şebekesi vardır, ancak yaz döneminde köylüler tarımsal sulama için kulanmakta bu yüzdende sık sık sular kesilmektedir , kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|