![]() |
Adana İncirlik Kasabası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adana İncirlik KasabasıİNCİRLİK KASABASI ![]() Adana'nın doğusunda yer alan İncirliğin şehir merkezine mesafesi 10 km'dir ![]() ![]() ![]() Kasabamız sınırlarında büyük, orta ve küçük ölçekli 500 civarında işletme bulunmaktadır ![]() This image has been resized ![]() ![]() ![]() Nüfus ve Yerleşim Durumu: 1996 yılında yapılan genel nüfus sayımında 8 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 180 ![]() ![]() Kasabamızda 5 ![]() ![]() Kasabamızda ayrıca iki adet çocuk parkı bulunmaktadır ![]() Eğitim : Kasabamızda Milli Eğitime bağlı 1 süper lise, 1 normal lise, 2 ilköğretim okulu ve 1 adet yatılı özel okul bulunmaktadır ![]() ![]() İncirlik İlköğretim Okulu Bayram Karadağ İlköğretim Okulu Kuruluş tarihi: 1945 Kuruluş tarihi: 1999 Öğrenci sayısı: 1 ![]() Öğretmen sayısı:70 Öğretmen sayısı: 18 İncirlik Lisesi Özgören Lisesi Kuruluş tarihi: 1994 Kuruluş tarihi: 1993 Öğrenci sayısı: 1 ![]() Öğretmen sayısı: 60 Öğretmen sayısı: 36 Sağlık: Sağlık Ocağımızda 3 doktor, 3 hemşire ve 7 sağlık memuru yılda 30 ![]() ![]() Kültürel ve Sportif Faaliyetler: İncirlik Spor Kulübü 1941 yılında Türkiye'de kurulan ilk amatör spor kulübü olarak, 1945 yılında tescillenerek o yıldan bu yana çalışmalarına devam etmektedir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|