Akdeniz Bölgesini Manileri - Akdeniz Manileri |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Bölgesini Manileri - Akdeniz ManileriAkdeniz Bölgesinin Meşhur Manileri Akdeniz Bölgesinde Söylenen Maniler Maniler-Akdeniz Bölgesi Adana’nın yazıları Çifte gezer kuzuları Allah gençlere mi yazmış Böyle kırmızı yazıları Şu dünya tatsız tuzsuz Kırmızı bahtım da mutsuz, Sevilenler iyi hoş Sevenler hep mutsuz Kapı dibinde testi Kemer belimi kesti Hiçbir derdim yok idi Yarim mektubu kesti Anavarza yazıları Ceren kovar tazıları Allah bize mi yazmış Böyle kırmızı yazıları Adana’nın köprüsü Çağıl cağıl çağlıyor Yakına gelme güzelim Anan bize bakıyor Bağa geldim yaprağa, Doyamadım sarmağa O kız benim olmadan Girmem kırmızı toprağa Kaşları çok dedikçe Kirpiği ok dedikçe Pek mi burnun büyüdü Yok senin gibi dedikçe Kozan dağı çatal matal Arasında aslan yatar Çok naz eyleme a güzel Kirpiklerin sinemi deler Bugün Mayıs’ın onu Ben bilmem onu bunu Ya gel öldür beni Beklemenin yoktur sonu, Köprünün altı ırmak Su gelir parmak parmak Her yiğidin karı mı Al duvaklı gelin almak Denizin dibi mildir Beni söyleten dildir Bir sen söyle bir de ben Bakalım dertli kimdir Keten gömlek tendedir Saçakları yerdedir Dünya güzelle dolsa Yine gönlüm sendedir Ata binesim geldi Dağı dövesim geldi, Elin oğlu nem olur Yine göresim geldi Altını bozdurayım Gerdana dizdireyim, İpek mendil değilsin Göğsümde gezdireyim |
|