Turgutlu Köyü Kozan Adana |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Turgutlu Köyü Kozan Adanaturgutlu köyü bilgileri - turgutlu köyü resimleri - turgutlu köyü tanıtım Turgutlu, Adana ilinin Kozan ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adı o kabilenin reisi olan turgut reis'ten gelmektedir Bir rivayete görede aslı tunustan gelme bu kabileye tunusluar tunuslular sonrada toruslar denilmiş ve torus arabları diye kalmıştır Kültür Köye göç eden küçük bir topluluktur Coğrafya Adana iline 78 km, Kozan ilçesine 8 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 1100 1997 1250 köyde kış nüfusu kalabalık yaz nufusu yok sayılacak kadar azdr çünki yaz mevsimi iş mevsimidir makina çalıştırıyorlar köyün çogunluk kısmıda bu mevsimde dilenmeye giderKöyün hemen hemen tamamı birbiri ile akrabadır Ekonomi çifçi ve dilencilikle geçimlerini sağlarlarTürkiyenin büyük şehirleri bu köyde bulunan dilenci ağaları tarafından paylaşılmıştırKozan ekonomisi bu köyün elindedirKöy içerisinde yollar yapılı değildir Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitim yoktjr Köyün içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi yokdur Ptt şubesi yoktur ptt acentesi yokdur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik vardır Telefon bulunmaktadırFakat sürekli dışarda olduklarından cep telefonu kullanımı yaygındır kaynak/ yerel net / vikipedi / özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|